nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kamu a világ 30 legszaporább Facebook-oldala

Magyar oldal is akad a világ harminc (állítólag) leggyorsabban növekvő Facebook-oldalának listáján.

nyest.hu | 2011. szeptember 15.
|  

Magyar cég Facebook-oldala is szerepel azon a harmincas listán, amit a Socialbakers állított össze azokról az oldalakról, amelyek lájkolószáma a legdinamikusabban nőtt az elmúlt évben. A Ford Magyarország Facebook-oldala az szociális médiastatisztikával foglalkozó oldal szerint 4 0073 százalékot nőtt és jelenleg 9 347 lájkolóval büszkélkedhet. Kicsit árnyalja a képet és egyben a statisztikai módszer pontosságát is, hogy a vizsgált időszak elején, tavaly augusztusban még csak 224 követőt mondhatott magáénak az autógyártó magyar oldala. Mindenesetre az így elért növekedés 4 073 százalékos volt, ami a ranglistán a 18. helyet érte.

Sajnos, üröm vegyülhet itt az örömbe. Az első pillanattól kezdve gyanakvással kezelt adatsor alaposabb szemügyre vételénél feltűnt ugyanis egy-két apróság.

A Nyelv és Tudomány Facebook-oldala tavaly szeptember 16-án indult 100 lájkolóval, jelenleg pedig 4 907-en kedvelik oldalunkat – ezzel a 4 807 százalékos teljesítménnyel oldalunk az előkelő 18. helyről bizony kiütné a Ford Magyarországot. Nem kizárt az sem, hogy a nyest.hu-n kívül a magyar oldalak közt is számos olyan FB-oldalt találni, akik játszva felülteljesítenék a listán ünnepelteket. Arra gyanakszunk, hogy a lista készítői kizárólag prémiumkategóriás ügyfeleikből válogathattak, vagy valami más turpisság van a dologban. (Esetleg a nyest.hu valóban a világ leggyorsabban növekvő Facebook-oldalával büszkélkedhet.) Biztos, ami biztos: mi azt tanácsoljuk, hogy az ilyen statisztikákat kezeljük csak mérsékelt lelkesedéssel és olvasgassuk inkább a nyest.hu cikkét arról, hogyan lehet grafikonokkal nagyot füllenteni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X