nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kit illik visszajelölni?
Internetes viselkedési kódexet adtak ki

Az elektronikus világban segít eligazodni egy új online ajánlásgyűjtemény, amely többek között arra is választ ad, hogy kit illik az iWiW-en ismerősnek jelölni, vagy éppen illendő-e SMS-ezni tárgyalás közben.

MTI | 2010. december 17.
|  

A Magyar Telekom közelmúltban indított e-Etikett kezdeményezésének célja egy olyan digitális ajánlásgyűjtemény kidolgozása volt, amely segít eligazodni az elektronikus világban.

A cég kezdeményezésére neves kommunikációs szakemberek és közéleti személyiségek (tudósok, nyelvészek, újságírók, bloggerek, protokollszakértők, színészek) közreműködésével készítették el Magyarország legátfogóbb, szinte minden jelenleg használt kommunikációs eszköz és forma, azaz a telefon, az elektronikus levél, a szöveges üzenet, a közösségi média, a videokonferencia, a blogok és a chatek használatával kapcsolatos digitális etikettet.

A www.eetikett.hu címen elérhető online illemtár négy témakörbe csoportosítva összesen 92 ajánlást tartalmaz, amelyekben a szerzők kitérnek arra is, hogy mikor célszerű telefonálni, és mikor inkább elektronikus üzenetet vagy SMS-t küldeni, milyen napszakokban nem illik egymást telefonhívással vagy SMS-sel zavarni, és azt is elmagyarázzák, hogy elektronikus üzenet küldésekor sem szabad megfeledkezni a hagyományos levelezési szabályokról.

Az e-Etikett kezdeményezői a digitális együttélésre vonatkozó ajánlásokat gondolatébresztőnek is szánják, és az oldalra látogatók véleményét, további javaslatait várják.

Az Online illemtár megalkotásának ötlete egyébként a szolgáltató anyavállalatától, a Deutsche Telekomtól ered, és a nemzetközi tapasztalatokat összegző anyag a www.eetiquette.com címen tekinthető meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 Fejes László (nyest.hu) 2010. december 17. 12:08

Köszönjük, a link a szövegben helyesen szerepelt, csak rossz helyre mutatott. Javítottam, elnézést kérünk.

2 kmaurer 2010. december 17. 10:55

Valóban rossz helyre mutat a link, de a gyakran feltett kérdések között megtaláltam a helyes linket.

www.eetikett.hu/

1 Theobroma 2010. december 17. 10:20

Rossz helyre mutat a link. (Az angol oldalra a magyar helyett.)

Információ
X