nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Twitter a Facebook mögött lohol

Ugyan a 145 millió felhasználójával a Twitter még elmarad a Facebook-tól, de gyorsan nő és harmadikként mögötte lohol.

IT café, Dajkó Pál | 2010. szeptember 7.
|  

A Twitter-láz nem csillapodik: a szolgáltatásnak már több mint 145 millió felhasználója van, és a mobil eszközök terjedése is segíti növekedésüket, ráadásul az okostelefonokon is egyre többen használják a „netes SMS-t” – írja blogjában Evan Williams, a Twitter társalapítója és vezetője.

Williams a közelmúlt statisztikáit teszi közzé és értékeli, majd megállapítja, hogy közel 300 ezer külső alkalmazást írtat a Twitterre, a Twitterhez kapcsolódóan, s ezek között nem kevés az üzleti céllal megírott program, szolgáltatás. A növekedéssel is elégedettek lehetnek, mivel április közepe óta 62 százalékkal nőtt a mobilos használat, s ezek között 5 százalékról 16 százalékra emelkedett az új felhasználók aránya. Az aktív Twitter-használók közül 46 százaléknyian mobilról veszik igénybe a szolgáltatást (a komoly terjeszkedés mögött például az áll, hogy a Twitter áprilisban megvásárolt egy olyan céget, a Tweetie-t, mely azóta a hivatalos iPhone-megoldást nyújtja, emellett mind a RIM készülékeire, mind az androidos mobilokra kínálnak technológiát).

A felhasználók 78 százaléka a hivatalos webes oldalt használja, 14 százalékuk a mobilosat, nyolc százalékuk SMS-t, szintén nyolc százalékuk az iPhone-os szolgáltatást, és hét százalékuk a BlackBerryre kitalált technológiát.

Címkék: Média, Internet, SMS, Twitter
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X