nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyenes és érdekes

Új magyar nyelvű folyóirat indult Vajdaságban. A célja elsősorban az akadémiai közönség összefogása és a köztük lévő kapcsolatok erősítése.

nyest.hu | 2009. december 21.
|  

Egységben láttatni és közösséget teremteni – ez a célja az újonnan indult vajdasági magyar periodikumnak, a Stúdiumnak. A magazin ingyenes és szemeszterenként jelenik meg, olvasható a Magyar Szó napilap weboldalán. A célközönség elsősorban az „akadémiai” érintettségű magyarság: vagyis az egyetemisták és oktatóik.

Ahogy dr. Csányi Erzsébet, az Újvidéki Egyetem tanára és a lap felelős és főszerkesztője fogalmazott, a cél egy közösségteremtő virtuális hálózat létrehozása. Mivel a felsőoktatásban résztvevő vajdasági magyarok között egyébként nehézkes lehet a kapcsolattartás (több színtéren: Újvidéken, Szabadkán, Zomborban és Nagybecskereken zajlik részben magyarul oktatás), nagy szerepe lehet a Stúdiumnak abban, hogy összehozza az érdekelt fiatalokat és megerősítse közöttük a kapcsolatokat.

Nemcsak az érdeklődés felkeltése, hanem a bevonás is célja azonban az új lapnak: maguk az egyetemisták is kivehetik a részüket a munkából, és szerzőként szerepelhetnek a Stúdium oldalain – derül ki a Magyar Szó cikkéből.

Információ
X