nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
India: több mint 100 millió falun élő mobilfelhasználó

A városlakók közül 282 millióan használnak mobilt, ők teszik ki az összes felhasználó 72 százalékát – jelentette az indiai távközlési felügyelet (TRAI).

MTI | 2009. július 16.
|  

Mivel a városi piac már kezd „megtelni”, a mobilszolgáltatók egyre inkább a vidéki közönséget célozzák meg. Maguk a mobilgyártók is igyekeznek alkalmazkodni az új piachoz: a Nokia júniusban indította el Life Tools szolgáltatását, amely mezőgazdasági, illetve oktató jellegű és szórakoztató híreket is kínál a falusi és kisvárosi lakosságnak.

Az indiai mobilfelhasználók száma egy év alatt nem kevesebb, mint 50 százalékkal nőtt: míg tavaly márciusban 261 millióan voltak, addig idén számuk már eléri 391 milliót.

Ugyanakkor a helyi és a külföldi mobilszolgáltatóknak osztozniuk kell a piacon; ennek következtében némileg csökkentek a hazai cég bevételei. Az ok egyértelműen a külföldi konkurencia megjelenésében keresendő: a Vodafone és az NTT DoCoMo például elviszi az előfizetők egy részét. Az indiai szolgáltatók azzal próbálnak érvényesülni, hogy a Life Toolshoz hasonló szoftvereket kínálnak a felhasználók számára.

Persze a külföldi konkurencia sem tétlenkedik: a Tata Teleservices, amelyben az NTT DoCoMo befektető, országszerte olyan szolgáltatásokkal igyekszik megnyerni a vevőket, mint például a mobilinternet.

Információ
X