nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hörcsögök, egerek, patkányok – a nagy mosolyverseny

Testközelből találkozhatnak a látogatók az állatkísérletek legnépszerűbb szereplőivel, a rágcsálókkal!

nyest.hu | 2015. április 24.
|  

A kísérleti állatok védelmének világnapja alkalmából a Magyar Tengerimalac-védő Egyesület több állatvédő szervezettel összefogva szervezi meg a II. Rágcsálók Világa c. rendezvényt a Lurdy Házban. Ezzel szeretnék felhívni az emberek figyelmét a laborállatok védelmének fontosságára, illetve arra, hogy ezek a kisállatok is értékes élőlények, melyek nagy örömet tudnak okozni a felelősségteljes állattartók számára.

Hörcsögök, egerek, patkányok – a nagy mosolyverseny
Forrás: Wikimedia Commons / Uzbecka017 / CC BY-SA 3.0

A rendezvény két teremben folyik majd. A kisteremben neves előadóktól hallhatnak az érdeklődők aktuális információkat az állatkísérletekről, a vegán állatvédelemről, de az MTA doktorának, dr. Fekete Sándor Györgynek előadásából az is kiderül, hogyan hat a zene a kísérleti állatokra. Az eseményen szintén részt vesz a Szent István Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék vezetője, dr. Gál János, akitől sokat lehet tanulni a rágcsálók betegségeinek felismeréséről. A délután folyamán ingyenes állatorvosi szaktanácsadás is várja majd a törődő gazdikat. A Gazdi-akadémia – Rágcsálóismeretek szakértőktől: alapok” előadásain a legfontosabb tartási információk elsajátítása mellett a hallgatók számot is adhatnak a tudásukról, amelyről a sikeres tesztet írók oklevelet vehetnek át.

A nagyteremben a tengerimalacok, hörcsög-, nyúl-, csincsilla-, egér-, patkány-, degu- és cukormókustartók szervezetei és állatkái mellett rengeteg izgalmas program ígérkezik a család minden tagja számára, hiszen a nap folyamán lesz kézműves sarok, lufihajtogatás, csillámtetoválás, vegán ételkóstolás, sőt interaktív játékok is, köztük rágcsálóhang-felismerő teszt és interaktív ketrecberendezés is színesíti a felhozatalt. A napot a rendezvény mellett meghirdetett Rágcsálók Világa – A nagy mosolyverseny eredményhirdetésével zárul, amelyen nyereményt vesz át a három legszebben mosolygó rágcsáló gazdája.

Helyszín: Lurdy Ház

Időpont: 2015. április 25. szombat 9:45–17:30

Részletes program: Magyar Tengerimalac-védő Egyesület

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X