nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Testnyelvi nüanszok
Barack Obama metanyelven utálkozik

Az amerikai elnök finoman, mégis igen meggyőzően tudja közölni nemtetszését valaki iránt, akit épp bemutat egy hallgatóságnak.

nyest.hu | 2009. szeptember 22.
|  

A NY Daily News egyik újságírója blogrovatában mutat egy videót, amelyen Barack Obama amerikai elnök rá se néz a neki nem tetsző méltóságos vendégre, a következő, politikailag baráti oldalon álló vendéget viszont nagy mosollyal fogadja.

A videó egy tegnapi eseményről készült, mikor is Obama a HVCC-nél, egy New York-i főiskolán tett látogatást. Beszéde elején bemutatott néhány magas rangú vendéget, de szívélyessége szelektíven működött.

A videón látható ugyanis, hogy mikor David Patersont üdvözli, nem néz rá a vendégre, csak bal kezével legyint egyet. Paterson New York jelenlegi kormányzója, Obama politikai ellenfele. A gesztus a következő vendég fogadását látva válik érdekessé, a kontraszt ugyanis szembeötlő. Andrew Cuomót, Paterson demokrata párti riválisát ugyanis már „1000 wattos mosoly” fogadja – írja az újságíró –, miközben felé is fordul, s a közismerten törtető képviselőre viccelődve „félénk és tartózkodó”-ként hivatkozik.

Információ
X