nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @rofia: 21 Gondolom így már érthető, hogy a cím helyesírása teljesen korrekt, annak ellené...
  2023. 02. 05, 11:07  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: összegzés Véleményem az, hogy eredetileg az "á" mint hosszú magánhangzónak a magy...
  2023. 02. 05, 10:59  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mire kell vigyázni a Kutatók Éjszakáján?
Hogy ki ne maradjon belőle...

Szeptember 12-én, pénteken 00:00 órakor indul a regisztráció a Kutatók Éjszakája egyes programjaira. A több mint 1000 program közötti tájékozódást mobilalkalmazás is segíti.

nyest.hu | 2014. szeptember 11.
|  

Szeptember 12-én péntek hajnalban megnyílnak a regisztrációs felületek az idei Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira. Aki időben jelentkezik, beléphet a kutatóintézetekbe, egyetemekre, és számos érdekességet megtudhat a világról a tudomány segítségével.

Hogy ki ne maradjon belőle...
Forrás: kutatokejszakaja.hu

Egyes programok esetén a helyszíni kapacitások vagy a program különleges jellege miatt van szükség előzetes regisztrációra, számos programra azonban nem szükséges előre jelentkezni. Érdemes azonban ezeknél a programoknál is online bejelölni a részvételi szándékot, mert ennek alapján személyes, nyomtatható programnaptár állítható össze. Fontos tudni, hogy az egyes programokra csoportos regisztráció is lehetséges, így egy fő a pontos létszám megadásával családot, osztályt, baráti társaságot egyszerre bejelentkeztethet. A Kutatók Éjszakája a okostelefonon is elérhető: az alkalmazás segítségével bármikor elérhetővé válik minden program internetkapcsolat nélkül.

A Kutatók Éjszakáján szeptember 26-án országszerte 33 városban, 101 intézményben várják az érdeklődőket a legkülönbözőbb tudományágak képviselői, akik közérthetően avatnak be szakterületük titkaiba. Budapesten a szervező Tempus Közalapítvány központi helyszínén előadást tart például Mérő László matematikus, Somlai Fischer Ádám, a Prezi egyik alapítója, Barabási Albert László hálózatkutató vagy Kürti Sándor Széchenyi-díjas mérnök, a Kürt Zrt. alapítója. Emellett a szervezők idén is rengeteg látványossággal, többek között az ország egyik legnagyobb logikai gyűjteményével, vagy az Ericsson 200 km-ről működő távmarkolójával is igyekeznek közelebb hozni a tudományokat a hétköznapokhoz.

Somlai Fisher Ádám
Somlai Fisher Ádám
(Forrás: prezi.com)

A pécsi Kutatók Éjszakája közönsége aktív közreműködésével egy óriásfraktál, az úgynevezett Sierpinski-tetraéder épül fel, s a nagyméretű alkotás építése közben mindenki izgalmas bepillantást nyer a fraktálok világába. Ugyanitt bemutatkoznak a nemzetközi robotolimpia pécsi résztvevői: az ifjú tervezők beavatnak a robotolimpiai felkészülés műhelytitkaiba és bemutatják a Magyarországot képviselő robotokat is.

Hogy milyen programok lesznek még, hova kell előzetesen regisztrálni, és mi az, ami a legjobban érdekli, megtudhatja a Kutatók Éjszakája weboldalán! Érdemes figyelni a rendezvény Facebook-oldalát is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X