nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hoffmann Rózsa kitart elképzelései mellett

Az oktatásért felelős államtitkár szerint az új közoktatási és a felsőoktatási törvény, illetve a formálódó Nemzeti alaptanterv (Nat) a hazai oktatási-nevelési rendszer teljes megújítását szolgálja.

MTI | 2012. március 21.
|  

Hoffmann Rózsa egy keddi nyírbátori szakmai fórum előtt az MTI-nek elmondta: a tantárgyak oktatása során az erkölcsi nevelésre, illetve a családi életre nevelésre helyeznek hangsúlyt, fontosnak tartják a pénzügyi ismeret elsajátítását, emellett visszaemelik azokat a műveltségtartalmakat az alaptantervbe, amelyek 2003-ban kikerültek a szakmai dokumentumból – mondta az államtitkár. Közlése szerint a változásokat a jövő év elejétől és szeptemberétől érzékeli majd a pedagógustársadalom.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros művelődési központjában több száz ember részvételével megrendezett konferencián Hoffmann Rózsa kifejtette: az egymástól elválaszthatatlan új köznevelési- és felsőoktatási törvény a hazai oktatás, ezzel együtt az egész ország megújulását szolgálja. A megújulásnak nincs más célja, mint hogy hozzásegítse az országot a felemelkedéshez, és a két törvény emellett a versenyképesség célját is meghatározza – mondta Hoffmann Rózsa.

Az államtitkár kiemelt feladatként jelölte meg a magyar társadalomra jellemző kettészakítottság és esélyegyenlőtlenség megszüntetését, valamint a középosztály felemelkedését. Ennek egyik legfontosabb rétegét a tanító emberek képezik, ezért az oktatáspolitika egyik kiemelt célja, hogy a pedagógusi életpályamodell bevezetésével erősítsék ezt a társadalmi réteget.

Hoffmann Rózsa szerint az oktatási rendszernek strukturális átalakításokra van szüksége, a változtatásoknak az alkotmányos alapértékeken, illetve a hagyományok tiszteletén és azok folytatásán kell alapulniuk. A finn rendszert példaként felhozva elmondta: adoptálni kell a jó gyakorlatokat, javítani kell a pedagógusok megbecsülésén.

A köznevelés nem oktatási szolgáltatás, hanem közszolgálat –hangsúlyozta Hoffmann Rózsa. Kitért arra: az oktatási rendszer fenntartása az állam feladata, az iskolák működtetése azonban már a helyi közösségeké.

Amennyiben ezt a feladatot nem vállalják helyben, úgy a működtetés állami határkörbe kerül vissza – tette hozzá Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár a fórumot megelőzően ünnepélyes keretek között átadta a kisváros pedagógiai szakszolgálatának mintegy 30 millió forintból felújított épületét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X