nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hibásak a javítókulcsok

A Történelemtanárok Egylete (TTE) a középfokú történelem írásbeli vizsga javítókulcsának korrigálását kéri – közölte Miklósi László sütörtökön az MTI-vel.

MTI | 2012. május 10.
|  

A Történelemtanárok Egylete az érettségi feladatok javítókulcsának helyesbítését kéri, mert az egyik feladatban több helyes választ lehetett adni; ilyenre a múlt évben is akadt példa. A 8. feladat a.) pontjának első képéhez atúltermelés kifejezés mellettaz ipari termelés visszaesése kifejezést is helyes megoldásnak kell tekinteni.Fontosnak tartjuk, hogy a megoldókulcsban egyetlen helyes válasz helyett a másik meghatározás is elfogadható legyen” – fogalmazott Miklósi László, a szervezet elnöke.


Hangsúlyozta azt is: a minden szempontból korrekt értékelést különösen fontossá teszi, hogy a diákok érettségi eredménye – és ezáltal továbbtanulási lehetősége – akár egyetlen ponton is múlhat. A TTE sajnálatosnak tartja, hogy, bár erre azonnal, még jóval a javítókulcs kiadása előtt felhívta a figyelmet, az illetékesek nem vették figyelembe a problémát tette hozzá.

Az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI kérdésére azt közölte, hogy szakmai kérdésekben a tételkészítő bizottság az illetékes, és erre a felvetésre is ők fognak majd válaszolni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X