nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hét határon – nemzetközi meseprojekt

19 ország, 74 alkotó – 37 kép, 37 mese: világraszóló mesekiállítás nyílt a budapesti MÜSZI-ben.

nyest.hu | 2014. június 16.
|  

Síppal, dobbal, fuvolaszóval június 11-én megnyitotta kapuit a Hét Határon Nemzetközi Meseprojekt kiállítás a Blaha Lujza téri MÜSZI-ben. Az Ünnepi Könyvhéttel párhuzamos kiállítás eszmeiségében csatlakozik a Gyermekkönyvnapok programjaihoz. A tárlat június 22-ig látogatható.

A Hét határon Nemzetközi Meseprojekt megálmodója az Író Cimborák alkotóköre volt. Simon Réka Zsuzsanna, Spanyolországban élő, erdélyi író ismert, külföldi illusztrátorokat kért fel, hogy rajzoljanak a Cimborák számára. A felhívásra tizenkilenc ország 37 illusztrátorától érkeztek a képek, ezekhez írtak kortárs magyar szerzők meséket.

A kiállítást Paulovkin Boglárka grafikus és Simon Réka Zsuzsanna nyitotta meg.

A MÜSZI-ben (Művelődési Szint) a látogatók bejárhatják, megtapasztalhatják a hét határon átívelő alkotói együttműködést, hiszen igazi térbeli mesekönyvet állítottak össze a felhívásra érkezett történetekből és illusztrációkból. A mesebeli tájakon rajzos térkép segít eligazodni.

A Hét Határon Nemzetközi Meseprojekt alkotásait az Író Cimborák oldalán lehet elolvasni, idegen nyelvekre lefordítva pedig a Cuentos de Pukka oldalon. Az Író Cimborák alkotóközösség közel három éve alakult. Tagjai kortárs magyar írók és költők, a gyermekirodalom alkotói, szoros együttműködésben a hazai illusztrátorokkal. Havonta jelentkeznek közösen új témával.

A kiállítás 2014. június 22-ig látogatható.

Helyszín: MÜSZI – Művelődési Szint, Budapest, Blaha Lujza tér 1., Corvin Áruház III. emelet, bejárat a Somogyi Béla u. felőli oldalon

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X