nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tankönyv a székelység történetéről

A székelység történetéről szóló középiskolai alternatív tankönyv elkészítését tervezi a romániai Hargita megyei tanács – közölte kedden az önkormányzat sajtóirodája.

MTI | 2011. július 27.
|  

A közlemény szerint a Hargita megyei tanfelügyelőséggel és a Kovászna megyei tanáccsal való együttműködés nyomán megszülető tankönyv egy sorozat része, hiszen őszre elkészül a VI-VII. osztályos diákoknak szóló, ugyancsak a székelység történetét bemutató tankönyv. Korábban már megjelent a kisiskolásoknak szánt Mesés Székelyföld című sorozat első kötete, amely a székely székeket (a hagyományos történelmi közigazgatási egységeket) mutatja be, és az óvodásoknak szóló Székelyföld címerei című kifestőkönyv is.

Az alternatív tankönyvek elkészítésével foglalkozó munkacsoport tevékenységét Ferencz Salamon Alpár Hargita megyei főtanfelügyelő irányítja. A főtanfelügyelő elmondta: az év elején hatályba lépett új román oktatási törvény lehetőséget ad helyi érdekeltségű tantárgyak, tananyagok kidolgozására és meghirdetésére. Ezt a lehetőséget használta ki a munkacsoport, amely szerint a tananyag a székely közösség hagyományainak, múltjának jobb megismerését, szellemi értékeinek ápolását és a nemzeti identitástudat megerősítését segíti elő.

Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke reményét fejezte ki, hogy a székelyföldi tanintézetek élni fognak az új oktatási törvény nyújtotta lehetőségekkel, és választható tantárgyként tanítani fogják a székelység történetét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X