nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Háromszorosára nőtt a mobil adatforgalom

A világ mobil adatforgalma közel háromszorosára nőtt egy év alatt az okostelefonok miatt az Ericsson felmérése szerint.

MTI | 2010. augusztus 17.
|  

A cég közleménye szerint a világon az összes mobil előfizetéseknek mindössze 10 százaléka szélessávú, miközben a forgalom gyorsan növekvő többségét teszi ki. Az Ericsson a hálózatok tényleges forgalmának mérésével kimutatta, hogy a mobil adatátvitel közel megháromszorozódott az elmúlt év során, így a hangátvitelnél tízszer gyorsabb növekedést ért el. A mobil adatforgalom továbbra is exponenciálisan növekszik, még azt követően is, hogy az Ericsson által az idei évben korábban közreadottak szerint 2009 decemberében az adatfogalom a történelemben először lépte át a hangátviteli forgalmat.

A mobil szélessáv terjedésének hátterében a nagy teljesítményű hálózatok elterjedése áll.

A felmérés szerint a szolgáltatók célja a jövedelmezőség növelése és a piaci versenyelőny biztosítása a mobil szélessáv révén.

Az Ericsson statisztikái szerint a globálisan mért adatforgalom 2010 második negyedévében körülbelül havi közel 225.000 terabájt volt. Egy terabájtnyi adat egy 100 millió oldalas könyvnek felel meg.

Az Ericsson a közelmúltban leszállította a kétmilliomodik bázisállomását: az iparág egészében eddig ötmilliót telepítettek. Napjainkban világszerte több mint öt milliárd a mobil-előfizetések száma. Az Ericsson előrejelzései szerint 2020-ra a csatlakoztatott készülékek száma 50 milliárd lesz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X