nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Háromnapos könyvünnep a Budai Várban

Beszélgetések, dedikációk, megemlékezések, koncertek – de legfőképp sok-sok könyv várja az érdeklődőket a hétvégén.

MTI | 2010. szeptember 3.
|  

Háromnapos fesztivált, a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét rendezi meg péntektől a Budavári Önkormányzat és a Litea Könyvesbolt; az eseményre immár a nyolcadik alkalommal kerül sor a Szentháromság téren.

A kerület polgármestere, Nagy Gábor Tamás a programok közül kiemelte a pénteki megemlékezést a trianoni békediktátum 90. évfordulójáról, amelyen többek közt történészek, művészek működnek közre.

„Arról fogunk beszélgetni, mit jelent 2010-ben a trianoni békediktátum, milyen közegben lehet értelmezni azt, illetve arról, mi a jelentősége annak, hogy az Országgyűlés június 4-ét a Nemzeti Összetartozás napjává nyilvánította” – mondta a polgármester, aki szerint minden korosztály megtalálja majd a neki szóló programot a háromnapos ingyenes fesztiválon.

Mint kifejtette, az ünnep középpontjában a könyvkiadók és szerzőik állnak, a legfrissebb és legkelendőbb könyveikkel.

Szombaton a kerületben egykor élt művészekre emlékeznek majd, köztük a 125 éve született Kosztolányi Dezsőre, illetve a 110 éve született Márai Sándorra. Vasárnap a kortárs, kerületben élő művészek kerülnek a reflektorfénybe, pódiumbeszélgetésre várják Kányádi Sándor költő-írót, az I. kerület díszpolgárát is.

A polgármester a programok közül kiemelte az esti koncerteket. Pénteken a Muzsikás együttes lép fel, szombaton a Hot Jazz Band idézi meg a harmincas, negyvenes évek polgári miliőjét, vasárnap pedig a fiatal muzsikusokból álló Hetero-Sapiens latinos koncertje lesz látható-hallható a Szentháromság téren.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X