nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Telefonos segítség
Halló, itt egy bűnöző beszél – mobilozás a börtönből

Őfelsége nem hagyja magát: a brit uralkodó szigorú büntetést javasol minden olyan elítéltnek, akit mobiltelefonáláson kapnak a börtönökben.

nyest.hu | 2009. november 19.
|  

Életfogytiglanra ítélt bűnözőnek tetszik lenni? Sebaj! Nem kell más, csak egy mobiltelefon, és gond nélkül szervezhető tovább mindenféle ügylet. Ezt bizonyítja legalábbis Delphon Nicolas esete, aki egy alvilági ellenfele teljes gyilkosságát szervezte meg és vezényelte le, miközben mellesleg éppen a saját büntetését töltötte egy csúcsbörtönben.

Le kell mondani róla - nem mobilozhatnak a rabok a brit börtönökben
Le kell mondani róla - nem mobilozhatnak a rabok a brit börtönökben
(Forrás: hisks / sxc.hu)

Nicolas története nem egyedi – rajta kívül már mások is rájöttek erre a kézenfekvő megoldásra, és használták is lelkiismeretesen a kommunikáció e modern formáját. Jórészt csip-csup drogügyleteiket intézték mobilon a börtönökben időzők, de mint a fenti példa mutatja, némelyek ennél is találékonyabbak voltak a felhasználás terén.

Éppen ezért az Egyesült Királyság feje úgy döntött, véget kell vetni a telefonálgatásnak Őfelsége börtöneiben – számol be cikkében a Times Online. II. Erzsébet tegnapi beszédében felvázolt egy leendő törvényt, ami – többek között – szankcionálná a rácsok mögötti mobilozást. Ha a javaslatot elfogadják, büntetés jár majd minden rajtakapott telefonálónak a börtönben.

Eddig is tilos volt persze efféle kütyüket alkalmazniuk a büntetésüket töltő elítélteknek, de a számok azt mutatják, hogy az érintettek nem nagyon zavartatták magukat. Idén júniusig ugyanis több mint 8000 telefont és SIM-kártyát foglaltak le angol és wales-i börtönökben.

Információ
X