nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyerek-webtévét indított a francia TV5 Monde

Interneten ingyen nézhető gyermekcsatornát indított a legnagyobb frankofón televízió, a TV5 Monde.

MTI | 2009. június 25.
|  

A 3 és 12 év közöttieknek szánt francia nyelvű Tivi5Monde+ elnevezésű webtévé az első olyan játékosan oktató csatorna, amely ingyenesen nézhető a világhálón – Európa mellett Afrikában, Dél-Amerikában, Ázsiában és az arab világban is.
Marie-Christine Saragosse, a TV5 Monde igazgatója szerint a francia nyelvű tévé nézőinek részéről egyre nagyobb igény mutatkozott a gyermekműsorok iránt, ezért kínálatukat, elsősorban a külföldön élő franciákra és a francia nyelvet szerető külföldiekre való tekintettel, kibővítették.
A TV5 Monde szándéka szerint „magas színvonalú gyermekműsorokat kínál biztonságos környezetben”. Az internet előnye pedig az, hogy a tematikus programok az időzónáktól függetlenül bármikor letölthetők a honlapról.
A nem titkoltan a francia nyelv népszerűsítését is szolgáló webtévé pedagógiai eszközöket és módszereket is kínál a honlapon nyelvtanároknak.
A Tivi5Monde+-ön a rajzfilmek mellett gyerekeknek szóló szórakoztató műsorok és játékok, oktatóprogramok és hírek is láthatók. A műsorokat a TV5 Monde a partnertelevízióktól – a francia közszolgálati csatornák mellett a kanadai Radio-Canadától és a Télé-Québectől, valamint a belga RTBF-től és a svájci TSR-től – veszi át.
A webtévé kizárólag a nem francia nyelvű országokban nézhető az interneten azért, hogy ne jelentsen konkurenciát a helyi adóknak.
A TV5 Monde-ot a saját adatai szerint hetente 54 millióan nézik több, mint kétszáz országban. Az MTV zenei és a CNN hírcsatorna mellett a legnagyobb hálózattal rendelkező televíziók közé tartozik.

Címkék: Média, Televízió, Web
Információ
X