nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Dőzsölnek a spanyolok Amerikában?

Ami a tévéadásokat illeti, nagy választékból csemegézhetnek a spanyol ajkú lakosok az Egyesült Államokban – írja egy helyi lap.

nyest.hu | 2010. március 22.
|  

Erősödik a spanyol nyelvű média az Amerikai Egyesült Államokban – számol be a Miami Herald weboldala. Míg az 1980-as évek közepéig csupán nagyítóval lehetett spanyol tévéadót találni Miami térségében, addig napjainkban már elmondható: az USA spanyol anyanyelvű polgárainak is van miből válogatniuk.

Sőt – véli a cikk – a digitális technika segítségével az adók egész hada jelenhet meg, így végül a bőség zavara állhat elő a spanyol adások terén. Persze a folyamat nem véletlen: a spanyol ajkú közösségek nagyszámúak az Egyesült Államokban, és nemcsak a számuk, hanem a vásárlóerejük is megnőtt az elmúlt évtizedekben. Márpedig a piac diktál: ha egyszer spanyol adásra van igény, akkor azok el is indulnak.

Valamennyire még újdonságnak számít a „latinók” körében az onlájn adások követése. Egyre nagyobb divatja van a különböző spanyol nyelvű show-műsoroknak, amiket élőben követhet a becses közönség. A különféle nyelvi megoldásoknak széles skálájával próbálkoztak már a térségben működő médiumok. Az angol feliratozástól az úgynevezett spanglish (a spanyol és az angol keveréke) nyelven szültetett műsorokon át a Miamiban játszódó tévésorozatokig számos ötletet valósítottak meg – több-kevesebb sikerrel. A cikk tanúsága szerint egy fontos következtetést azonban mindenképp levonhattak a műsorkészítők: pusztán azért, mert egy közösség tagjai ugyanazt a nyelvet beszélik, még nem ugyanazok a szórakozási igényeik...

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X