nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Folyadékokról – gyerekeknek

Folytatódnak a kémiai kísérletek a Közlekedési Múzeumban. Szeptembertől újabb ezer kisiskolás vehet részt az ingyenes programban, amelyre iskolai osztályok jelentkezhetnek.

nyest.hu | 2012. június 12.
|  

A BASF Kids’lab a legfiatalabb – kémiát még nem tanuló – iskolások számára teszi emlékezetessé az első találkozást a laboratóriummal. A gyerekek kis kémikusként dolgozhatnak, így a foglalkozás játékosan kelti fel az érdeklődésüket a kémia iránt, és bemutatja, hogy mennyi mindenben járul hozzá a tudományág mindennapi életünkhöz. Kevésbé a szakmai ismeretek közvetítéséről, sokkal inkább egy természettudományi szemléletmód átadásáról van szó.

A program folytatását Dr. Krámli Mihály PhD., a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója és Lányi Krisztián, a BASF Hungária Kft. gazdasági vezetője jelentette be június 11-én a Közlekedési Múzeumban a Kölyöklabor első tanévének évzáró ünnepségén.

A Kids’ Lab a BASF nemzetközi ismeretterjesztő programja. Az első kölyöklabort 1997-ben nyitották meg a vállalat németországi központjában, Ludwigshafenben. Jelenleg a világ 32 országában mintegy ötvenötezer kisiskolás vehet részt a foglalkozásokon minden esztendőben. A három részből álló kísérletsorozatban a víz tisztaságáról-tisztításáról, nedvszívó képességű anyagokról és a folyadékok sűrűségéről szerezhetnek játszi könnyedséggel izgalmas tapasztalatokat a gyerekek.

Magyarországon a BASF és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésével 2011 októberében indult el a Kids’ Lab program a Közlekedési Múzeumban. Az első hazai tanévben 2500 kisdiák tett látogatást a laborban. A program népszerűségére jellemző, hogy 2011 októberében a meghirdetést követő két hétben az összes időpont betelt.

Az iskolák 1-6. osztályos csoportjai a 2012 őszi foglalkozásokra 2012. augusztus végétől jelentkezhetnek. A bejelentkező osztályoknak alkalmanként egy kísérlet elvégzésére van lehetőségük, heti két napon, délelőttönként 10 órától. A foglalkozások időtartama 45 perc. Részvétel a BASF Kids’ Lab foglalkozásain a múzeumi látogatással együtt ingyenes!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X