nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kölyöklabor Székesfehérváron

Először mutatkozik be a székesfehérvári kémikuspalántáknak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a kisiskolás gyerekek számára tavaly indított kölyöklabor (Kid's Lab).

MTI | 2012. május 20.
|  

„Az első kölyöklabort 1997-ben nyitotta meg vállalatunk németországi központjában, és mostanára a világ 32 országában mintegy ötvenötezer kisiskolás vehet részt a foglalkozásokon minden esztendőben” – mondta el Béldi-Betegh Aliz, a BASF német vegyipari óriás képviselője. Magyarországon ez a szám a mostani tanévben el fogja érni a négyezret –tette hozzá.

Nem szokatlan, hogy a helyszínek változatosak, így például Indiában egy egész országot végigjáró vonatszerelvényben folyhattak a kísérletek, míg Brüsszelben az Atomiumban rendezhettük be a laborokat. Ezeknek a példáknak alapján is úgy gondoltuk, hogy péntektől vasárnapig kitelepülünk a székesfehérvári Jövő Plusz fesztiválra, és az érdeklődő 6–12 éves korosztály helyben vehet részt az interaktív kísérletsorozatban – magyarázta a cég képviselője.

Kísérleti eszközeink mobilak, akár dobozokban is könnyen szállíthatók, valamint mind három kísérletünk a vízzel áll összefüggésben. Mindezért a jövőben több hasonló kitelepülést tervezünk – hangoztatta Béldi-Betegh Aliz.

Elmondta: anyacégük hozzájárul a kölyöklabor program magyarországi folytatásához, hogy az a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabb távon működhessen.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X