nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Filmklub siketeknek és nagyothallóknak

„Szemfüles” címmel hatrészes vetítéssorozat indul siketeknek és nagyothallóknak az Örökmozgó Filmmúzeumban hétfőn. A filmek mindegyike feliratos.

MTI | 2013. április 17.
|  

Az Odeon Kft. szervezésében hetente-kéthetente jelentkező filmklubban az élet meghatározó kérdéseit kutató alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A 18 órakor kezdődő vetítések után filmes szakemberek részvételével tartanak beszélgetéseket, melyeket jelnyelvi tolmács akadálymentesít. A klub moderátora Schreiber András filmkritikus – közölték a szervezők az MTI-vel.

Thomas McCarthy A látogató című filmjét tekinthették meg az érdeklődők április 15-én: a főszereplő egyetemi tanár unalmas hétköznapjait megváltoztatja egy New York-i utazás, apartmanjában ugyanis az országban illegálisan tartózkodó idegeneket talál. A különös találkozásból barátság szövődik. A beszélgetés vendége Sepsi László filmkritikus lesz.

Április 22-én Naoko Ogigami 2007-es rendezése, a Rövidlátók című mozgókép várja a közönséget. A spiritualitásban bővelkedő filmben Taeko tavaszi fáradtságára hivatkozva ellátogat egy szigetre, ahol számára ismeretlen szokásokkal, emberekkel ismerkedik meg.

Joachim Trier 2006-os Szerzők című filmjében egy szerelmi háromszög és két jóbarát, Erik és Phillip története elevenedik meg május 6-án. A fiúk rajonganak az irodalomért és sikeres írók akarnak lenni. Első regényeiket egyszerre fejezik be, de míg Phillip írását publikálják és bestseller lesz, Erik regényét minden kiadó visszautasítja.

Május 13-án John Hillcoat 2005-ben készült Az ajánlat című filmjét vetítik. A történetben Charlie Burns törvényen kívüli banditát és kisebbik testvérét elfogják. A kapitány ajánlatot tesz nekik, de akárhogy döntenek, a vérfürdő elkerülhetetlen.

Fernando Eimbcke 2004-es alkotását, a Kacsaszezont május 27-én láthatja a közönség. A lakótelepen játszódó filmben két 14 éves kamasz próbálja eltölteni szülői felügyelet nélkül a vasárnapját. Philippe Claudel 2008-as filmje Oly sokáig szerettelek címmel június 10-én látható, a történet a 15 éves börtönbüntetésből szabaduló Juliette történetét mutatja be.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X