nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A lábak titkos nyelve
Ezer szónál is többet mond egy láb

A láb a lélek tükre, nem a szem – állítja egy brit pszichológus, aki szerint a testnyelven belül túl sokat foglalkozunk az arckifejezések és a gesztusok jelentésével, holott a lényeg valójában a lábakban rejlik.

nyest.hu | 2009. december 7.
|  

Felejtsük el a szem csillogását, a nevetés csilingelését – ami a leginkább elárulja, ha egy nő vonzónak tart egy férfit, az a lábai elrendezése. A lábtartás ugyanis tökéletes bepillantást nyújt egy nő lelkivilágába – állítja egy friss tanulmány.

Ezer szónál is többet mond egy láb

Geoffrey Beattie kutatása során azt állapította meg, hogy ha egy nőnek tetszik egy férfi, akkor a lábát minden esetben felé fordítja. Ha viszont keresztbe fonja azokat vagy netán a széke alá húzza, akkor más préda után kell néznie a hódítani szándékozó úriembernek.

Mi több, az alsó végtagok még a hazug embert is le tudják buktatni: aki füllent, az tudniillik természetellenesen mozdulatlanul tartja a lábát. „Amikor nem mondunk igazat, akkor valamit leplezni akarunk – ugyanez igaz a lábakra is” – szögezi le Beattie a Daily Mailnek. A lábbal való dobogás, toporgás pedig az idegesség, a zavar egyértelmű jele: kedves és megszokott kísérője ez például az első randiknak.

A professzor, aki a brit Big Brother mind a 9 szériájának pszichológusa volt, úgy véli: azzal, hogy mit csinálunk a szemünkkel vagy az arcunkkal, a legtöbben tisztában vagyunk, ám annak bizonyosan nem vagyunk tudatában, amit a lábunkkal művelünk eközben. „Az ember mosolyt erőltethet az arcára, irányíthatja a tekintetét, a lábaival viszont nem tud csalni” – így a kutató.

Nos, ennyi mindenre kétség kívül bajosan lehet odafigyelni egyszerre. Azt viszont, hogy minek hisz jobban – egy epedő pillantásnak vagy egy keresztbe font lábnak – mindenkinek magának kell eldöntenie.

Információ
X