nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Érdemes vigyázni a Facebookkal!

Depresszió címén betegszabadságon lévő kanadai nő a Facebook közösségi portálon megjelent fotói miatt veszítette el járandóságát.

MTI | 2009. november 25.
|  

A betegbiztosító szerint a férfisztriptíz bárban és a napfényes vakáción készült felvételek a biztosított keresőképességét bizonyítják.

Nathalie Blanchard saját bevallása szerint súlyos depresszióban szenved, és ezt orvosi papírokkal is bizonyítani tudja. Az ősszel azonban nem érkezett meg számlájára a havi rendszerességgel utalt juttatás. A Manulife biztosítótársaság ezt azzal magyarázta, hogy a Facebookra került képek ügyfelük keresőképességeinek egyértelmű bizonyítékai.

A 29 éves nő ügyvédje szerint a biztosítótársaság jogtalanul vonta meg a betegségből eredően járó juttatást, mert a biztosítottnak akár egy napfényes vakációhoz is joga van.

Az ügyvéd azt kifogásolja, hogy a biztosító hivatalos orvosi szakvélemény nélkül szüntette meg a kifizetést. Blanchard orvosa állítólag éppen a felhőtlen pihenést írta elő mint a depresszió elleni legjobb orvosságot.

A biztosítótársaság közleményben tudatta, hogy a valós kifizetési kérelmeket kizárólag a közösségi portálokról gyűjtött információk alapján nem szokták sem felfüggeszteni, sem pedig megtagadni.

„Blanchard esete hasznos figyelmeztetés a Facebook-használóknak, hogy a közösségi portál korántsem hasonlít az otthoni naplóírásra. Az internetre felkerült adatokat az egész világ látja” – magyarázta az ügyvéd

Információ
X