nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Facebook letiltja a profilmegsemmisítő oldalakat

A közösségi portál ellehetetleníti az adatlapokat a felhasználók kérésére törlő szolgáltatókat, mivel azok szerinte felhasználási feltételeket sértenek.

Ifj. Zettner Tamás – IT Cafe | 2010. január 7.
|  

A Facebook tegnap közölte, ellehetetleníti a Web 2.0 Suicide Machine névre hallgató oldal elérését a közösségi felülethez, mivel a felhasználók profiljainak törlésére szakosodott szolgáltatás bejelentkezési adatokat gyűjt, és ezzel szerintük megsérti a tavaly év elején kibocsátott és szentesített „Jog és Felelősség Nyilatkozatát”.

Azt a bizonyos kötelet logójára tűző, prózai „webkettes öngyilkosságot” kínáló holland felület nem csak a Facebook lapjairól radírozza le a virtuális megsemmisülésre vágyó felhasználókat, hanem a MySpace-en, a LinkedInen és a Twitteren lévő profilokat is képes törölni a megfelelő információk (felhasználónév, jelszó) birtokában. Az üzemeltetők állítják, csupán a nevet, a profilképet és a felhasználó által beírt „utolsó szavakat” tárolják el szervereiken. Az ügyfelek valós időben nézhetik végig, ahogyan baráti kapcsolataik megszűnnek létezni a „gyilkos” scriptek lefutása következtében.

A Facebook a hasonló szolgáltatást kínáló seppukoo.com-ot sem látja szívesen. A mintegy 300 millió taggal büszkélkedő közösségi felület jogászai nemrégiben levelet küldtek a „Nyűgözd le a barátaidat, bontsd a kapcsolatot” szlogennel kampányoló oldalnak. Ebben felszólítják az üzemeltetőket, haladéktalanul szüntessék meg a digitális szeppukut ajánlgató szolgáltatást, ellenkező esetben jogi lépéseket helyeznek kilátásba.

Információ
X