nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Libertate: @Fülig James: "...a nemzetiségeket nem tudtuk a magunk oldalára állítani a Habsburgok elle...
  2020. 10. 19, 17:19  Százasak vagyunk?
 • Libertate: @Fülig James: "Elég csak Jellasics József bán (bizony, sajnos így ÍRJUK a wiki-n, 2020-ban...
  2020. 10. 19, 17:12  Százasak vagyunk?
 • chyapay: Kell - egy TÁRGYATLAN ige, nem személytelen. A használata nem különbzik a más olyan típusú...
  2020. 10. 19, 00:58  Féligék és alig-igék
 • Fülig James: @Roland2: mindenben igazad van, csak másról beszélünk, te az almáról, én a körtéről. A Hab...
  2020. 10. 18, 15:30  Százasak vagyunk?
 • Roland2: @Fülig James: Inkább a győztes Antant-hatalmakra, főleg Franciaországra kell mutogatni. Ha...
  2020. 10. 18, 12:23  Százasak vagyunk?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elegük lett Romániából?
Erdélyi identitást sugároz az új csatorna

Az erdélyi regionális identitás erősítését tűzi ki célul a Transilvania Live televízió, amelyet hivatalosan kedden este indítottak be Kolozsváron.

MTI | 2012. február 16.
|  

A legambiciózusabb nem bukaresti médiaprojektként hirdetett vállalkozás Romániában a Transilvania Media Groupé, amely a Transilvania Live-on kívül a Transilvania Look regionális televíziót, valamint a Transilvania Tube online platformot is üzemelteti.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a Transilvania Live román nyelven sugárzó televízió azt tűzi ki célul, hogy az erdélyi regionális identitás legfőbb építője legyen.Az a médiaerő lesz, amely embereket, helyeket, értékeket, szimbólumokat, gondolatokat és perspektívákat köt össze, és Erdély 3.0-s (valós, virtuális és mobil) szimbolikus dimenziójának a megalkotását ösztönzi” – áll a közleményben.  

A hírorientált Transilvania Live televízió már december végén elkezdte sugározni adásait a kolozsvári NCN helyi televízió hullámhosszán. Januárban műholdas sugárzási jogot is szerzett. Szerkesztői között szerepel Sabin Gherman, az Elegem lett Romániából című nagy visszhangot kiváltó 1998-as röpirat szerzője. A Transilvania Lookot az egyetlen olyan Bukaresten kívüli román tévéadóként mutatja be a közlemény, amely szórakoztató és életmóddal kapcsolatos műsorokat sugároz. A nézők figyelmét ez a csatorna is az erdélyi tehetségekre, értékekre kívánja ráirányítani.


Mindkét televízió HD minőségben sugároz, műsoraik egyelőre csak Kolozsváron nézhetők, de az alapító azt ígéri, a műsorok hamarosan országosan foghatók lesznek a kábeltévék, a műholdas és az internetes szolgáltatók révén.

A Transilvania Tube online platform többek között az interaktív kommunikálás lehetőségét kívánja biztosítani a célközönség számára.
A Transilvania Media Group az említett csatornák mellett a citynews.ro hírportált, a Servus Cluj napilapot és a Mesagerul de Cluj hetilapot működteti. Részvényesei között említi a romániai sajtó Pászkány Árpád kolozsvári vállalkozót, a CFR Kolozsvár futballklub tulajdonosát, Vasile Dancu szociológust és Ioan Rus vállalkozót. Az utóbbi két politikus a Szociáldemokrata Párt kolozsvári szervezetének meghatározó személyisége. Az Adrian Nastase vezette baloldali kormányban 2000 és 2004 között Ioan Rus a belügyminiszteri, Vasile Dancu a tájékoztatási miniszteri tisztséget töltötte be.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X