nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyharmad: bezárkózás Magyarországba

Minden harmadik magyar felnőtt ellenzi, hogy Magyarország beengedjen menedékkérőket, ugyanakkor maga sem tervez migrációt; minden tízedik magyar szándékozik külföldre költözni, és egyben támogatja a menedékkérők befogadását – derült ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet elemzéséből.

MTI | 2012. június 13.
|  

A Tárki 2012 márciusában végzett kutatása szerint a felnőtt lakosság harmada tekinthető olyannak, aki senkit nem engedne be az országba, és maga sem tervezi, hogy elmenne Magyarországról. A lakosság tizede menne külföldre, de be is engednék a Magyarországra igyekvőket olvasható az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatóban.

Közölték, hogy az idei értékek lényegében megegyeznek a tavalyiakkal: 2011-ben az országba menekültet be nem engedő és migrálni se akaró csoport aránya ugyanis 29 százalék, míg a migránsokat befogadó és külföldre költözést egyaránt fontolgató típus aránya 12 százalék volt.

Rámutattak, hogy egymáshoz képest a két típus aránya nagyon eltér a 35 év alattiak között: a fiatal felnőttek körében jellemzőbb a beengedő és migráló típus, mint annak ellentéte; a teljes népességben azonban a nem mobil és nem toleráns típus képviselői vannak jóval többen.

Társadalmi összetételüket vizsgálva azt látni, hogy a fiatal idegenellenes és költözni sem szándékozó jellemzően a fiatal középkorú korosztályba tartozik, szakmunkásképzőt végzett alkalmazott, és viszonylag ritkábban internetezik. Ezzel szemben a fiatal beengedő és migráló a legfiatalabbak közé tartozik, tanuló, és gyakran internetezik írták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X