nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kegyetlenek a magyarok a menekültekkel?

Aggodalmának adott hangot a magyar menekültüggyel kapcsolatban az ENSZ illetékes szervezetének egy bécsi képviselője – írta egy szerdai osztrák napilap.

MTI | 2012. január 4.
|  

„A rendelkezésünkre álló tények nyugtalanítóak” – fogalmazott Christoph Pinter az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) bécsi irodájának vezetője a Der Standard című napilapnak. Hozzátette, hogy folyamatban van egy részletes jelentés készítése.

A cikk szerint egy éve, a menekültügyi törvény tavaly decemberi módosítása óta Magyarországon gyakrabban zárják be a menedékkérőket. Aki illegálisan lépi át a határt, azt a rendőrség őrizetbe veszi, akkor is, ha azonnal menekült státusért folyamodik. Az őrizet gyakran a kérelem befogadása után is érvényes marad, akár egy éven át is.

Az UNHCR munkatársa rámutatott: a genfi menekültjogi egyezmény 31. cikke arra kötelezi az államokat, hogy jogosulatlan beutazás vagy tartózkodás miatt ne szabjanak ki büntetést menekültekre. Pinter szerint ez a rendelkezés a szabadságvesztés tilalmát is magában foglalja.

Noha kiskorúakat a magyar törvény értelmében nem szabad bebörtönözni, a 18 év feletti, illetve alatti életkort gyakran ránézésre állapítják meg – áll a cikkben. Az UNHCR visszaélésekről is értesült. Mindez azokra a menedékkérőkre is vonatkozik, akiket az Európai Unió II. Dublini Egyezménye alapján küldenek vissza Ausztriából Magyarországra – tette hozzá Pinter.

A Der Standard úgy tudja, az UNCHR az osztrák menekültügyi törvényszéket már tavaly októberben tájékoztatta a magyarországi helyzetről. A lap a birtokába került levél alapján azt írta, hogy az ENSZ-hivatal többek között az őrizetbe vételi gyakorlat, a mostoha fogva tartási körülmények mellett arra is felhívta az osztrákok figyelmét, hogy fennáll a Szerbiába való visszatoloncolás veszélye. Magyarország biztonságos harmadik országnak tekinti Szerbiát. Az ENSZ illetékese ezzel nem ért egyet – áll a cikkben. „Szerbiában jelenleg ideiglenes menekültügyi hivatal működik, két rendőr munkatárssal” – fogalmazott.

Az osztrák szövetségi bűnügyi hivatal igazgatója, Franz Land a lap kérdésére méltatta a Magyarországgal és Szerbiával folytatott együttműködést.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
10 Ed'igen 2012. január 7. 17:53

Huliganopitecus

9 elhe taifin 2012. január 7. 16:06

@Huliganthropus:

Tehát ha én nem értek egyet veled, vagy nem szopom be a kurucinfó híreit, akkor máris nem vagyok magyar?

Gratulálok!

Ki vagy te, hogy eldöntöd, hogy ki a magyar és ki nem!?

Nem kell válaszolnod.

8 doncsecz 2012. január 7. 15:07

@Huliganthropus: Hát ez baromira elképesztő. Vannak ott más kisebbségeknek, mint araboknak a negyedei újonnan, azokban is pont ez a helyzet uralkodik, ez a gettósodás, ami minden nemzetnél fennáll. Vannak még ám más gettók is kedves Huliganthropus, tehát NEM TUDOD MÉGSE miről beszélsz. Ha majd egyszer kialakul magyar gettó, ott is majd ez a tendencia fog kialakulni, ahol majd mindenkit letámadnak, aki nem magyar illetőségű. A Harlem is pont ilyen, de az még cseppett sem fogja a feketék valódi oldalát megmásítani. Muraszombat mellett, Kisszombat külterületén is a romák számára egy telepet hoztak létre, ami azért szintén gettós és a nemromák számára nem tanácsos ott járni. Koszovónál az észak-koszovói területeken is igen elkülönülnek a szerb és albán lakott területek, ott a két nép nem keveredik és hihetetlenül de elkülönülnek egymástól. Kedves Huliganthropus, szociólógiai és nyelvészeti téren nem igazán remekelsz.

7 Huliganthropus 2012. január 6. 20:08

@doncsecz:

Csak egy szóra még:

Valóban, Izraelben nem jártam, nem is igen kívánkozom, de jártam a New York-i zsidónegyedben, ami szinte kis Izrael. Sajnos tudom miről beszélek.

Mi magyarok sem vagyunk sokkal kevesebben a világon.

De míg a magyaroknak láthatóan folyamatosan keresztbe tesznek, addig a "kiválasztottak" valahogy mindig újabb és újabb kárpótláshoz, segélyhez jutnak, ráerőltetik a világra a szemitizmusukat, cionizmusukat. Egyszóval világuralomra törnek. Nekem ezek egyike sem hiányzik, csak szeretnék nyugodtan élni magyarként egy olyan Magyarországon, ahol nem keltenek félelmet bennem a fekete kalapos, hosszú fekete kabátos, csimbókos pajeszú, ápolatlan külsejű, mosdatlan-szagúnak tűnő, különös, nem evilági szokásokat mívelő figurák. Ha egzotikus pofákat szeretnék látni, majd elutazom inkább oda, ahol élnek. Csak ne jöjjenek hívatlanul a nyakunkra!

Sokkal inkább látom szívesen a magyar néphagyomány szerint ünneplő tömeget. Európa közepén soha nem volt kis nép a magyar! Ma sem az, nem is engedjük, hogy idegen népek inváziós területe legyen, mégha "menekültként" érkeznek is a már álló lakóparkokba.

Ha azt a Kuruc.infót csak egy kicsit is figyelmesebben és értőbben olvasná némely olvasó, feltéve, hogy magyar egyáltalán, s magyarként gondolkodik "elhe taifin", már ki kellett volna nyílnia annak a bizonyos bicskának a zsebben, ennyi gaztett okán, amit népünkkel műveltek 1849-től. Nem szabadna legyinteni arra a parazitizmusra, amit ők maguk is elismernek egyik neves írójuk által.

6 elhe taifin 2012. január 6. 08:21

@doncsecz: Na ja, aki a kuruttyinfóból és hasonló színvonalú honlapokról tájékozódik, sikeres ember nem lehet...

5 doncsecz 2012. január 6. 07:52

@Huliganthropus: Azt hiszem az első bekezdésért hiába a bocsánatkérés. Mert Huliganthropus soha nem járt Izraelban, esetleg csak másodlagos, internetes fórumokról nyerhetett tudomást erről, ahol széleskörben elterjedt az antiszemitizmus. Izraelban a totális idegengyűlölet kb. akkora mint Nyugaton. Palesztin területekről tömegesen járnak fel zsidó városokba dolgozni arabok, de még sok munkaerő jön Libanonból és Jordániából is. Egyik barátom személyesen is járt arra és mindenerről a tulajdon szemével meggyőződhetett. Nem szeretik egymást az igaz, de az üzlet, a befektetés, a munka területén igénylik egymás munkaerejét, szakértelmét, nem hülyék, hogy ettől elvágják magukat csak az ellenszenv miatt. Koszovóba is továbbra történik szállítás, adásvétel Szerbiából és fordítva. Úgyhogy aki megy esetleg Izraelba elképzelhető, hogy kaphat munkát, okvetlenül nem, de elképzelhető.

4 Huliganthropus 2012. január 5. 22:22

@Huliganthropus:

Bocsánatot kérek, az első bekezdés benne maradt a szerkesztéskor.

3 Huliganthropus 2012. január 5. 22:19

Nincs még egy olyan idegengyűlölő ország, nép, mint amilyen az izraeli, s az ottani (meg az itteni) zsidó nép. Vehetnék én ott földet? Kapnék én ott munkát? Persze hogy nem! Ha valaki idegengyűlölőt keres, oda menjen!

A magyarok mindig is szívesen befogadtak más nációkat -feltéve, hogy meghívtuk őket ide, nemzetalkotóvá válhattak bizonyos szabályok betartása mellett-. Ha valóban a magyarság érdekeit képviselő politikusok (nem Usa és Izraelbarát) irányítanák ezt az országot, már rég tisztázhattuk volna az egész, máig fennálló ügyet, mely országunk szétdarabolása óta húzódik. A Szent Korona alá tartozó területrészek tulajdoni viszonyai ugyanis magyaráznák a szlovák, s mellette a többi nem magyar ajkú nép jogállását is az egész Kárpát-medencében. Hozzáteszem ugyanakkor magyarázná a cigány- és a zsidó- kérdést is, mely szintén tisztázásra vár régóta. Addig nem fog megoldódni, amíg az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívásra nem kerül. Amit a parlamentben csináltak ezek is most.. hát az vicc!

Ha valaki idegengyűlölőt akar látni, menjen Izraelbe, s nézze meg a zsidókat! Na azok aztán a rasszisták, ott ma is van apartheid, kirekesztés, dogmák alapján irányított politika, sorolhatnám...

De nem is kell messzire menni, már itt is annyian vannak, hogy sok is! Túl sok. Nem hiába gyűlölik őket mindenhol a világban. Már itt is ugyan azt kezdik művelni a magyarral, a saját hazánkban, mint a megszállt palesztinai területeken.

Ennek etnikai villongás lesz a vége, s nem vizionálok, hanem kijelentem. Azt gondolom, már elérték a kritikus tömeget, ha akár egy ottani háború miatt ide betelepíteni kezdik a héber telepeseket, akkor elszabadul a pokol.

S mit üzenhetnék honfitársaimnak: Védjük meg a hazánkat! Ez feladatunk és kötelességünk is az országfoglalókkal szemben!

Felróható ez a hazaszeretet, önfeláldozás számunkra? Kétlem! Aki akkor nem cselekszik, mikor szólít a haza, az elárulja nemzetét, ahogy politikusaink már több mint hatvan éve ezt teszik folyamatosan, s még nem született egy igaz magyar közöttük... (Márpedig magyarnak lenni büszke gyönyörűség)

2 Pesta 2012. január 4. 17:56

Igen, ez jellegzetes képmutatás a részükről. Még az európaiakkal szemben is ellenségesek, nemhogy a harmadik világbeliekkel szemben - akiknek a legtöbbjét gyorsjárattal kéne az USA-ba küldeni, hogy gondoskodjanak róluk ők, miután háborús övezetté változtatták a hazájukat.

1 doncsecz 2012. január 4. 13:02

Mintha más országok nem ezt tennék. Minthogyha a nyugati országokban nem ellenségesek a civilek, vagy a tisztviselők a menekülőkkel, mitöbb a bevándorlókkal szemben. Mert a menekültekből is utóbb bevándorlók lesznek és sokan nem térnek vissza a szülőhazájukba.

Információ
X