nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Média
Egyetemi képzés középiskolásoknak

Középiskolás diákoknak indít ingyenes rádiós képzést Sulirádió néven a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány támogatásával - tájékoztatta Annus Gábor, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

MTI | 2011. január 7.
|  

A szervezők olyan tizenegyedik, tizenkettedik osztályos diákok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az elektronikus újságírás iránt, kedvet éreznek ahhoz, hogy riporterként, műsorvezetőként, szerkesztőként, hangtechnikusként közreműködjenek egy webrádió működtetésében. Rendelkeznek megfelelő kifejezőkészséggel, fogékonysággal kortársaik problémái iránt, kreatívan kommunikálnak.

A Sulirádió tehetségműhely célja, hogy segítse a középiskolás korosztály önkifejezését. A tehetségműhely a gyakorlatban tanítás elvét követi: a középiskolás diákok együtt dolgoznak az egyetemi hallgatókkal a webrádió műsorainak elkészítésén. Az adások hallhatók is lesznek a képzés honlapján.

A féléves képzésben – amely a tervek szerint az ősszel folytatódhat – a diákok egyetemi oktatók és vendégelőadók által tartott előadásokat hallgatnak, s gyakorlati képzésen is részt vesznek. Az órákon szó esik a korszerű elektronikus újságírásról, s a diákok megismerkedhetnek azokkal a technikai eszközökkel is, amelyekkel interneten publikálható műsorok készíthetők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X