nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
 • Sándorné Szatmári: Visszatérve az Altáj és Ural szavak eredetére és Pangeára.. Kérdés: -Léteznek-e fennmaradt...
  2023. 09. 21, 12:43  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @szigetva: Az a furcsa, hogy a népmesékben a sárkányok az emberiség tudatában sokféle form...
  2023. 09. 20, 18:20  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Sándorné Szatmári: 200 mó éve a még emlősök is épphogy voltak, ne beszélj már hülyeségeke...
  2023. 09. 20, 17:45  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @Sándorné Szatmári: Lemaradt egy t.. : "..időt vet igénybe,.." Ebből lesz a "sok idő.."' :...
  2023. 09. 20, 17:28  Urál‒Altaj
 • Sándorné Szatmári: @szigetva: 47 "..képtelenség, hogy 200 millió évvel ezelőtti nyelvről beszélsz." /1: Magán...
  2023. 09. 20, 13:18  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Legyen belőled újságíró!

Július végéig pályázhatnak azok a fiatalok, akik (újság)írói vénát éreznek magukban, és Pulitzer Szülővárosának Díját nyerhetik el.

MTI | 2010. május 17.
|  

Pulitzer Szülővárosának Díja néven negyedik alkalommal írt ki pályázatot diákújságíróknak Makó város önkormányzata és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ). A pályázaton külön-külön indulhatnak középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, a beküldési határidő július 31. Mindkét kategóriában nyomtatásban vagy elektronikus formában már megjelent alkotásokat vár a Baló György által elnökölt zsűri.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által támogatott pályázat első helyezettjei félmillió forintot kapnak, valamint a város által felajánlott Pulitzer-szobrot, Kiss Jenő helyi szobrászművész alkotását vehetik át az ünnepélyes díjátadón. Buzás Péter, Makó polgármestere a pályázatot ismertető szerdai, budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a város a fiatal tehetségek felkutatása és támogatása mellett Pulitzer emlékét is szeretné felidézni ezzel a pályázattal.

A modern újságírás megteremtőjeként is számon tartott Joseph Pulitzerről elnevezett díj Amerikában az újságírói szakma legnagyobb elismerése. A híres újságíró és laptulajdonos magyar származása közismert – mondta a városvezető –, azt azonban már kevesen tudják, hogy 163 évvel ezelőtt Makón született.

Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy a zsűrizéskor elsősorban az eredeti látásmódot és a korán megjelenő íráskészséget értékelik. Az idei kiírás újdonsága, hogy a két publikált cikkel jelentkezők egy, külön a pályázatra készült dolgozatot is beküldhetnek, és szintén a változások közé tartozik, hogy az írások hossza nem haladhatja meg az ötezer karaktert. A pályázat teljes szövege a MÚOSZ, valamint Makó város internetes oldalán érhető el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X