nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyetemi diploma, online

Nagy-Britanniában évente kb. 35 ezer hallgató marad ki a felsőoktatási intézményekből. A brit kormány a segítségükre sietett, hogy mégis le tudjanak diplomázni: 12 millió fonttal (kb. 3,9 milliárd forinttal) támogatja, hogy egyéb módon szerezzenek végzettséget – írta a The Guardian.

nyest.hu | 2009. június 29.
|  

Az elsőéves brit hallgatók 7,4%-a marad ki az egyetemről vagy főiskoláról, és a számuk növekszik. A diplomaszerzést elősegítendő, a brit kormány létrehozott egy alapítványt, amely – a tervek szerint – a lemorzsolódott hallgatók mintegy 15%-át segíti majd, hogy oklevéllel rendelkezzen.

A pénz fontos kérdés, a módszer nemkülönben. A kormány az alapítvánnyal több intézményt is be kíván vonni a projektbe. Közülük is kiemelkedik a Virtuális Szabadegyetem (Open University), amely az idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját.

Az egyetem eredetileg késő este közvetített előadásokat a televízióban, jelenleg pedig szinte kizárólag online működik. A létrehozása óta eltelt 40 évben több mint 2 millió diák hallgatott be hozzájuk. Csak az idei tanévben kétszer annyian iratkoztak be oda, mint ahányan a teljes brit felsőoktatásban tanultak 1969 óta. A diplomaszerzés költsége jelenleg kevesebb, mint 3860 font (kb. 1,2 millió forint), így még inkább érthető az intézmény népszerűsége.

A brit kormány az alapítvány létrehozására szánt 12 millión felül további összeget is előirányzott arra, hogy az egyetemről kimaradást megelőző tervek létrehozására fordíthassa.

Információ
X