nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egy sokszínű folyóirat

2013 januárjában indult el a Polikróm online művészeti folyóirat, amelybe tehetséges fiatalok írásait, grafikáit várják a szerkesztők.

nyest.hu | 2014. január 6.
|  

A Polikróm online művészeti folyóirat 2013 januárjában született meg Hajdúszoboszló városában. A lap alapítója és főszerkesztője Egri László költő, tanár. Mivel a publikációk témaköreit a szerkesztők nem kívánják tartalmilag korlátozni, ezért kapta a lap a Polikróm, azaz sokszínű elnevezést.

A folyóirat azzal a céllal jött létre, hogy fiatal, tehetséges diákok számára biztosítson publikálási lehetőséget. Ezzel teret kívánnak biztosítani annak, hogy változatos témákról szólaltassanak meg művészi érdeklődéssel rendelkező diákokat, fiatal szerzőket, akik úgy érzik, szívesen tennék közzé színvonalas alkotásaikat. A szerkesztők mindezzel elő kívánják segíteni egy esetleges későbbi tudományos-művészeti pályafutás elindulását is.

Már az első lapszámba is szép számmal érkeztek igényes alkotások külhoni magyar diákok tollából, így a folyóirat könnyen a kárpát-medencei magyar ifjúság egyik összetartó kapcsává is válhat.

A három tagú szerkesztőség fő célkitűzései közé tartozik, hogy az olvasókkal interaktív módon tartsák a kapcsolatot. Rendeznek például fordított szerkesztői napokat, amelyeken az olvasók szerkesztik a lapot. Cél továbbá, hogy újra és újra alkotói pályázatokat írjanak ki, hogy sokszínű művészeti értéket közvetítsenek, hogy a fiatal és tehetséges szerzőket felkarolják, és számukra megjelenési lehetőséget biztosítsanak.

A Polikróm ingyenes, online formában érhető el, évente két alkalommal jelenik meg. Egy nyári (június) és egy téli (december) lapszámból áll. Az interjúk, kritikák, versek, novellák, műfordítások és tanulmányok mellett jól megférnek a különféle alkotói technikákkal megvalósított grafikai munkák is. Az alkotások mellett pályázatok, művészeti felhívások közzétételére is teret biztosít a Polikróm.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X