nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egy nem létező szó a nyár legtöbbet keresett szava

A Merriam-Webster amerikai szótár szerkesztői évek óta követik a legtöbbet keresett angol szavakat. Az idei nyár legtöbbet keresett szava a Sarah Palin által kreált nem létező szó, a „refudiate”.

nyest.hu | 2010. szeptember 13.
|  

A Merriam-Webster amerikai szótár évek óta követi, hogy melyek a legtöbbet keresett angol szavak az interneten. Diana hercegnő halála után tűnt fel a szerkesztőknek, hogy fontosabb médiaesemények után megnő az érdeklődés egyes szavak jelentése iránt. Akkor a „paparazzi” (lesifotós) és a „cortege” (temetési menet) jelentésére voltak a legtöbben kíváncsiak – derül ki az Associated Press jelentéséből.

Az idei nyár legtöbbet keresett szavának az érdekessége, hogy egy nem létező szó, a volt republikánus alelnökjelölt, Sarah Palin által „kreált” szó, a „refudiate”., amelyről már a nyest.hu is írt korábban Palin véletlenül ragasztott egybe két valós angol szót, a refuse (elutasít) és a repudiate (megtagad) szavakat. Ez új kreálmányt talán „visszatagad”-nak lehetne magyarra fordítani.

Ugyan a „refudiate” még nem szerepel a szótárakban, de ez könnyen megváltozhat, ha elterjed a használata. A nyár másik két legtöbbet keresett szava az „inception” (kezdet) és a „despicable” (megvetendő) volt, mert ezek nyáron kijött hollywoodi filmek címében szerepeltek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X