nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
DNS-vizsgálattal a kutyaszar ellen

A legkorszerűbb genetikai eljárásokat vetik be a cseh fővárosban, hogy elkapják a köztisztaságot súlyosan veszélyeztető kutyatulajdonosokat.

MTI | 2012. július 31.
|  

Ebpiszok DNS-adatbankot hoznak létre Prágában, hogy meg tudják büntetni a kutyáik ürülékét rendre hátrahagyó gazdikat. Az adatbank végső megoldásként merült fel, mivel minden korábbi próbálkozás sikertelen volt. Nem volt foganatja a felelősségérzetre alapozott nagyszabású meggyőzési kampánynak, és hiába emelték fel a bírságot, abból még a negyede sem folyik be annak az összegnek, amelyet ebpiszok-mentesítésre kell áldoznia a cseh fővárosnak adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.


A városatyák remélik, hogy az adatbázis révén végre fülön lehet csípni az ebpiszkot szerteszét hagyó gazdákat, és a bizonyíték alapján behajtható rajtuk a bírság, amelyből sokkal nagyobb lehet a bevétel. Az aranyat tojó tyúkkal kecsegtető adattár létrehozása azonban szintén pénzbe kerül. A város elöljárói még nem határoztak, hogy miből teremtik elő. Egy javaslat szerint a gazdiknak kellene fizetniük kutyánként 7 ezer forintnyi összeget, hogy ebük DNS-e bekerüljön az adatbázisba, azaz lényegében azért, hogy jól megbüntethessék őket, ha nem takarítják el ebük szennyét.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X