nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Díj szerb műfordítóknak

Szerb műfordítóknak szánt díjat alapítottak Balatonfüreden, amelyet elsőként a jövő esztendő márciusában ítélnek majd oda – mondta el az MTI-nek a balatonfüredi Hamvas Béla Asztaltársaság titkára.

MTI | 2014. június 14.
|  

Balatonfüred önkormányzata, a Magyar Fordítóház Alapítvány és a Hamvas Béla Asztaltársaság közösen alapította az elismerést Sava Babić, szerb hungarológus, műfordító, egyetemi tanár emlékére, aki Balatonfüred díszpolgára volt – fogalmazott Cserép László.

A két esztendeje elhunyt irodalmár a klasszikus és a kortárs magyar irodalom legnagyobb alkotásait fordította szerb nyelvre – tette hozzá. Az emlékének szentelt díjat minden év márciusában, a Hamvas Béla napok keretében adják át a jövő évtől olyan 35 év alatti szerb műfordítónak, aki a magyar irodalmi, illetve szellemi-kulturális örökséget magas szinten képes a szerb olvasók felé közvetíteni – közölte Cserép László.

Hozzáfűzte: az elismerés fővédnöke Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, a szakmai bizottság tagjai pedig neves egyetemi tanárok és irodalmárok.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X