nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Lars von Trier, biciklizés és LEGO
Dán kulturális programok az Európa Pontban

A dán kultúrával ismertetik meg az érdeklődőket az Európa Pont januári programjai a Millenáris Parkban Budapesten.

MTI | 2012. január 12.
|  

A hónap programjait azért a dán kultúrának szentelték a szervezők, mert a soros EU-elnökséget ebben a szemeszterben Dánia tölti be.

A Monumental Motion kiállítást Hanne Tornoe, a Dán Kulturális intézet igazgatója nyitja meg csütörtökön, majd a Cycle Chic Budapest téli kerékpáros és divatbemutatója szórakoztatja a közönséget. A Lumiere Filmklub kínálatában Lars von Trier és Jorgen Leth Oscar-jelölt Öt akadály című dokumentumfilmje és Susanne Bier Oscar-díjas Egy jobb világ című mozgóképe szerepel. Gyenge Zsolt filmkritikussal, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatójával Gyárfás Dorka beszélget január 20-án – közölte a programok kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A CultureFuture Konferencia az Ecological Sequestration Trust és az EUNiC együttműködésében valósul meg január 24-én azzal a céllal, hogy a kulturális intézetek új öko-szociális gyakorlatokkal ismerkedjenek meg és e téren vezető szerepüket mérlegeljék. A megnyitó előadást Peter HEAD, a brit Ecological Sequestration Trust alapítója és vezetője tartja.

Rendhagyó EU-órát tart január 27-én Bagó Zoltán, Európai Parlamenti képviselő, ezen túl az Európai Parlament dél-alföldi általános iskolai regionális rajzversenyéből született alkotásokat felvonultató kiállítás is látható. Az érdeklődők megtekinthetik a Duna TV dán népfőiskolákról készített dokumentumfilmjét, bemutatják a magyar népfőiskolai mozgalmat, az Egész életen át tartó tanulás programot és a grundtvig programot is. A dán népfőiskolák egykori és jelenlegi diákjaival hallhat beszélgetést a közönség, az eseményen részt vesz Szigeti Tóth János, a Magyar Népfőiskolai Társaság egykori elnöke, Bolye Ferenc, a Mezőföld Népfőiskolai Társaság elnöke és Ács Éva, a Mezőföld Népfőiskolai Társaság titkára. Este 21 órától pedig a Tales of Joy and Woe dán zenekar koncertje várja a szórakozni vágyókat.

A gyereknapon lego sarokkal, környezetvédelmi programokkal és a Leskowsky Hangszergyűjtemény újrahasznosított eszközökből készült hangszerbemutató műsorával várják a látogatókat január 28-án.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X