nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Búcsú a mobiltelefonoktól

Huszonötmillió olcsó kínai mobiltelefont tiltottak le Indiában a hatóságok, mert az azokról indított hívások nem voltak lenyomozhatók.

MTI | 2009. december 2.
|  

Huszonötmillió olcsó kínai mobiltelefont tiltottak le az indiai hatóságok, akik a hívások lenyomozhatósága miatt döntöttek az IMEI-szám nélküli készülékek mobilhálózatokból való kizárása mellett.

A mobiltelefonok tizenöt számjegyből álló egyedi azonosító jele, azaz az IMEI-szám (International Mobile Equipment Identification) segít beazonosítani az adott készüléken bonyolított hívásokat.
Az IMEI-szám nélküli készülékek blokkolására biztonsági okokból került sor, ugyanis az ilyen telefonokon folytatott hívásokat nem lehet lenyomozni, és ez a militáns csoportok is kihasználják.

A letiltott telefonok tulajdonosai 199 rúpiáért (733 forint) vehetnek IMEI-számot, és az immár legalizált telefont ismét használhatják.

Az Indiában használt mobilok közel 30 százaléka a kevésbé ismert gyártók termékei közül kerülnek ki. A világ leggyorsabban fejlődő távközlési piacán legkevesebb 488 millió ember rendelkezik valamilyen mobiltelefon előfizetéssel.

Információ
X