nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Betiltották az iskolaköpenyt

gy tavalyi felmérés szerint a sanghaji általános- és középiskolákban használatos egyenruhák több mint fele rossz minőségű, azok beszerzését egyetlen hatóság sem szabályozza, s nem követi figyelemmel.

MTI | 2013. február 19.
|  

A sanghaji hatóságok 21 általános- és középiskolában elrendelték az iskolaköpenyek használatának mellőzését, miután kiderült, hogy az egyenruhákat rákkeltő anyaggal festették. A sanghaji televízió riportja szerint a ruhák a városi minőség-ellenőrzési hivatal rutinvizsgálatán akadtak fenn, az ellenőrzött minták csaknem egynegyede nem felelt meg az előírásoknak.

A rákkeltő festék felhasználásával készített egyenruhák mindegyike egy helyi cég, a Sanghaj Ouxia ruhaipari vállalat gyárából származik. A cég 30-40 iskolának is szállíthatott termékeiből. A vállalat egyébként 2009 óta szerepel megrendelőinek minőségbeli kifogásai miatt az iparági feketelistákon– derítette ki a sanghaji televízió. A minőség-ellenőrzési hivatal tovább vizsgálódik a cég körül, és leállíttatta annak termelését. A vállalat azzal védekezik, hogy a kifogásolható minőségű alapanyag nem az övé, azt a szomszédos Csöcsiang tartományból szerezték be, igaz, annak minőségi vizsgálata nélkül. Azt is hozzátette: nem minden egyes ruhájában, csak a minták egy részében mutatták ki a mérgező anyagokat.

A hírre sok helyi szülő kétségbeesve reagált, mondván, addig nem engedik gyermeküket iskolaköpenyt hordani, amíg nem biztosak afelől, hogy az megfelelő minőségű. Egy tavalyi felmérés szerint a sanghaji általános- és középiskolákban használatos egyenruhák több mint fele rossz minőségű, azok beszerzését egyetlen hatóság sem szabályozza, s nem követi figyelemmel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X