nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Belgrádban is sztrájkolnak a pedagógusok

Csaknem ezer pedagógus sztrájkolt múlt héten Belgrádban, hogy rámutassanak a szerb közoktatás problémáira, melyek közül a legégetőbb a pedagógusok alacsony bérezése, továbbá, hogy hozzávetőlegesen 100 ezer tanító és tanár csaknem 30 százaléknak nincs ki a megfelelő óraszáma.

Edupress | 2012. szeptember 11.
|  

A demonstrációhoz az ország 200 oktatási intézménye is csatlakozott, ahol egynapos tanítási szünettel tiltakoztak – ezt a tüntetést szervező szakszervezet vezetője mondta a Kurir című napilapnak.

A közoktatásban dolgozók szakszervezetének belgrádi tüntetésén csaknem ezer tanító és tanár vett részt, hogy a szerbiai oktatásügy legfontosabb problémáira hívják fel a kormány és az emberek figyelmét. Ezek közül a legégetőbb a pedagógusok alacsony fizetése, továbbá, hogy hozzávetőlegesen 30 ezer közoktatásban dolgozónak nincs ki az óraszáma – írja a kurir.rs.

A szakszervezet közlése szerint a demonstrációhoz 200 közoktatási intézmény is csatlakozott, ahol egynapos tanítási szünettel tiltakoztak.

A demonstráció célja – a szakszervezet szándéka szerint –, az volt, hogy rábírja az Oktatási minisztériumot: tárgyaljon velük a problémáról – eddig ugyanis nem sikerült közös hangot találniuk a kormánnyal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X