nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Beindult a magyar e-könyv-kiadás

Először fordul elő, hogy egy bestsellergyanús kötet egyszerre jelenik meg nyomtatásban és elektronikus formátumban. Vajon melyik győz?

IT café – Barna József | 2010. május 26.
|  

A Bookline.hu Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. március elején alapította meg az elektronikuskönyv-kiadásra szakosodott eKönyv Magyarország Kft.-t. A cég rövid időn belül el is indította a digitális köteteket kínáló webáruházát, amely egyelőre bevallottan tesztüzemben működik. Ezt jelzi, hogy jelenleg javarészt angol nyelvű e-könyveket kínál – körülbelül 2700-at –, a megvásárolható magyar kiadványok száma alig néhány tucat.

Tegnap azonban mérföldkőhöz ért a cég és egyben a magyar e-könyv-kiadás: először fordult elő, hogy egy kereskedelmileg is nagy érdeklődésre számot tartó kötet egy időben jelent meg nyomtatásban és elektronikus formában. Az internetes boltban tegnap óta vásárolható meg Paulo Coelho Brida című új regénye, mely az Athenaeum kiadó gondozásában ugyancsak tegnap jelent meg papíron is. A nyomtatott könyv fogyasztói ára 2990 forint, míg a digitális kiadás 1000 forinttal olcsóbb. A kiadó az e-könyv-változathoz olyan extra tartalmat is ad, amit sehol máshol nem jelentetnek meg – közölték.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X