nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az ősi finnugorok kapcsolatban álltak az ufókkal?

A régészek szenzációs leletre bukkantak a déli Urálban: egy hatvanezer négyzetméteresnél nagyobb rajzra, melyet emberek építettek.

Fejes László | 2011. október 14.
|  

A szakértők úgy vélik, hogy a Zjuratkul-hegy oldalában található rajz nagyobb, mint a Nazca közelében található sivatagi rajzok.

Alekszandr Sesztakov permi helytörténész a Google Maps segítségével fedezte fel azt az vonalat, mely sokak szerint egy állatot, feltehetően jávorszarvast ábrázol. Az ábra egy nagyjából vízszintes fennsíkon helyezkedik el, és rá lehet látni a közeli hegycsúcsról.

A helyszínre érkező geológusok azt állapították meg, hogy a különböző szakaszain különböző kövekből kirakott alakzat valamikor az időszámításunk előtt 3.–7. évezredben keletkezhetett. A vonal kb. 3,5 méter széles és csaknem két kilométer hosszú.

A Komszomolszkaja Pravda cikke szerint a nevezett korban „a finnugor törzsek ősei” éltek ezen a területen, és az ő számukra a jávorszarvas szent állat, mitológiájuknak egyik főszereplője. Ez azonban természetesen kevés, hogy a leleteket a finnugorokhoz kössük. Először is, az uráli közösség jelenlegi feltételezéseink szerint kb. 6000 évvel ezelőtt bomlott fel: azt viszont nem tudjuk, korábban mi volt, márpedig a lelet lehet régebbi is. A másik probléma, hogy az őshaza határaiban sem lehetünk biztosak. Évezredekkel ezelőtt rengeteg olyan nyelvet is beszélhettek, melyeknek nyomuk sem maradt. A jávor mitológiai szerepe még kevesebbet mond: egyrészt feltételezhető, hogy az erdő legnagyobb állata bármely környékbeli népcsoport számára különös jelentősséggel bír, másfelől a vallási-mitológiai elemek könnyen átkerülhetnek egyik népcsoporttól a másikhoz.

A kutatók óvatosak, nem sietnek levonni a következtetéseket. A nevezett hely kétségtelenül furcsa, hiszen míg körben buja erdők nőnek, ez a rész meglehetősen csupasz.

Jávor az erdőben
Jávor az erdőben
(Forrás: kp.ru)

Lehetnek fenntartásaink, hogy vajon nem tréfálták-e meg a Komszomolszkaja Pravdát. A térképen úgy tűnik, egy út vezet keresztül az ábrán, ami egyfelől jó magyarázat lehet az erdő hiányára, másfelől felveti a kérdést, hogy a vonal nem erdei motorozás eredménye-e. (Különösen az északnyugati részen tűnik úgy, mintha a vonal a fákat kerülgetné.) Ha a vonal mégis hitelesnek bizonyul, nemsokára alighanem találkozhatunk azokkal az „elméletek”-kel, mely szerint a finnugorok találkoztak a földönkívüliekkel, s genetikai kutatások kideríthetik, hogy bizony a manysik és hantik DNS-e is kilenszer többször csavarodik, mint más földi halandóké...

Forrás

Предки финно-угров оставили гигантский геоглиф на Южном Урале?

Автор рисунков плато Наска побывал на Урале?

Геоглиф лося на Зюраткуле — больше, чем в пустыне Наска!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS) Az összes hozzászólás megjelenítése
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
3 menasagh 2015. július 26. 14:45

Vagyis ez azt jelenti, hogy az i.e. 3-7 évezredben keletkezett motoros út ?

2 Dödölle 2015. július 26. 14:16

"...Az ősi finnugorok kapcsolatban álltak az ufókkal?...

Hát persze !

A Pataki Attila még most is !...

Az összes hozzászólás megjelenítése
Információ
X