nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
ne tartsák pénzüket bankokban!
Az ördögi kártya

Az angol „card” szó visszafele olvasva románul ördögöt jelent, ezért minden hasonló elektronikus kártyát a „sötét erők” eszközének tekintenek.

MTI | 2013. március 17.
|  

Mintegy ezer ortodox pap, apáca és hívő tüntetett csütörtökön a román parlament előtt az azonosításra szolgáló mikrocsipes személyi okmányok bevezetése ellen. Nem értenek egyet azzal, hogy Romániában mikrocsippel ellátott egészségügyi kártyát és személyazonossági igazolványt vezetnek be.

A szervezők szerint a mikrocsipes egészségügyi kártya növeli annak a veszélyét, hogy kibernetikai támadások nyomán illetéktelen személyek kezébe kerüljenek az emberek egészségügyi adatai. Komoly kockázatnak tekintik azt is, hogy ezek az adatok szervkereskedők birtokába kerülhetnek – olvasható a Hotnews.ro román hírportálon.

A tüntetők által magasba emelt felirat szerint a „mikrocsip = rabszolgaság”. Szórólapokat is osztogattak, amelyeken egyebek között azt tanácsolták az embereknek, nézzenek ritkábban televíziót, használják kevesebbet a mobiltelefonjaikat, ne vásároljanak a nagy áruházakban „sugarazott” élelmiszereket, gyógyszerek helyett természetgyógyászati módszereket vegyenek igénybe, kizárólag forrásokból vagy kutakból igyanak vizet, egyenek mértékletesen, ne higgyenek a horoszkópokban és a babonákban, és ne tartsák pénzüket bankokban. A felhívás EU- és globalizációellenes üzeneteket is tartalmazott. A tüntetésen apácák csoportja is részt vett, a nővérek kezükben nagy kereszteket tartva vonultak a parlament elé.

Romániában január 1-jétől kellett volna bevezetni az elektronikus egészségügyi kártyát, de technikai okok miatt a lépés késedelmet szenved. Romániában az ortodox hívők egy részét korábban az is felháborította, hogy a bukaresti tömegközlekedési eszközökön digitális jegyellenőrző automatákat szereltek fel, a papírjegyet pedig elektronikus kártya váltotta fel. Ezért minden automatán olvasható az angol „card” szó, amit visszafele olvasva, románul ördögöt jelent. Emiatt minden hasonló elektronikus kártyát a „sötét erők” eszközének tekintenek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Astrojan 2013. március 17. 18:26

Viszont ha ossze-vissza fejenallva olvasom akkor crab jon ki, ami rák.

Ami azt jelenti vagy nem, hogy a rákosok ne egyenek rákot vagy halat. Mert meghalat. Mia kulpa.

2 Sigmoid 2013. március 20. 11:44

@Astrojan: Bizony! Kórházak közelében, de leginkább sehol nem szabadna halat árulni vagy enni. Pláne az a praktika a legveszélyesebb, amikor a halászlébe az egész halat belefőzik fejestől, mert abban benne van a haláll is!

3 legyek ura 2013. március 22. 00:32

@Astrojan: A card visszafelé olvasva drac, ami valóban ördögöt jelent. Honnan vetted a crabot? Nem igazán értem.

4 szigetva 2013. március 22. 00:51

@legyek ura: Tükörből is nézte egy kicsit.

Információ
X