nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
87 éves brit diplomás

Ruth Deas megszerezte harmadik diplomáját is. Ezúttal a Sheffieldi Egyetem spanyol–latin-amerikai tanulmányok szakpárját választotta, mivel komolyan fel akart készülni egy mexikói utazásra – számolt be róla a BBC.

nyest.hu | 2009. július 21.
|  

A hölgy először a 40-es években diplomázott, Cambridge-ben: francia, valamint német szakon szerzett végzettséget. Utána 42 éven át képzett maga is nyelvtanárokat, de eközben mindig is tanult valamit, mert világéletében szeretett iskolába járni.

Mostani diplomáját meghívással szerezte: az egyetem Élethosszig Tartó Tanulási Intézete hívta meg. „Felajánlottak nekem egy helyet, én pedig mentem. Kiderült, hogy a vezetőtanárom egy volt diákom” – nyilatkozta a helyi rádiónak.

És hogy okozott-e nehézséget az egyetem az ő korában? „Különösebb gond nélkül el tudtam végezni. Folyamatosan értékeltek bennünket, így nem kellett vizsgáznunk. Örültem neki, mert a memóriám már nem a régi.”

A hölgy mindenkinek azt javasolja, hogy járjon egyetemre, akárhány éves is legyen, mivel nagyszerű, sok örömöt adó élmény.

Információ
X