nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az ELTE és a Szegedi a legjobb kutatóegyetemek között

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a 199., míg a Szegedi Tudományegyetem a 210. helyet szerezte meg a Leiden University 2011/2012-es európai rangsorán – írja az eduline.hu.

Edupress | 2012. január 4.
|  

A leideni egyetem Centre for Science and Technology Studies tanszéke 2007 óta minden évben nyilvánosságra hozza rangsorát – ehhez a kutatók ötszáz egyetemet és főiskolát vizsgálnak, melyek fele európai. Bibliometrikus mutatók alapján értékelik az intézményeket, vagyis a hallgatók teljesítménye helyett az oktatók kutatói tevékenységét, idézettségét és publikációik számát figyelik.

Arra a készítők is felhívják a figyelmet, hogy ezek a mutatók az orvosi és a természettudományi kutatóegyetemeknek kedveznek, a műszaki képzést nyújtóknak viszont nem, az ott megfigyelhető jellemzően alacsonyabb idézettség miatt. Az európai lista élén idén két svájci intézmény végzett. Az eduline.hu emlékeztetett: az ELTE és a szegedi egyetem a legfrissebb sanghaji felsőoktatási rangsorra is felkerült: mindkét intézmény a 301-400. helyezést szerezte meg az ARWU-listán, amelynek elkészítésénél az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertségét, a publikációk számát és idézési gyakoriságát vették figyelembe.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X