nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az élen az ELTE

Megjelent a HVG Diploma 2013 különszáma, amely az eddigi évekhez hasonlóan rangsorba állította a hazai felsőoktatási intézményeket. Az összesített rangsort az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti, míg a diákok teljesítménye alapján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az ELTE került a dobogó három fokára – írja az www.eduline.hu.

Edupress | 2012. november 10.
|  

A HVG rangsora tíz képzésterületre, illetve több mint negyven szakra készült. Ezek alapja a minősített oktatók száma és aránya, a hallgatók tanulmányiverseny-eredményei, jelentkezés- és pontszámadatai, amelyek az összesített intézményi és kari listák kialakításában is szerepet játszottak.

A diákok teljesítménye alapján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll az élen, míg a minősített oktatók száma és aránya a Nyugat-magyarországi Egyetemet, a Károli Gáspár Református Egyetemet, a Nyíregyházi Főiskolát és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet sorolta a legjobbak közé.

Az oktatók-és hallgatók kiválósága alapján kialakított összetett rangsor elején pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem áll A karokat sorrendbe állító lista első két helyén az ELTE bölcsészettudományi és természettudományi kara, a harmadik helyen a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll, míg a negyedik helyet a Szegedi Tudományegyetem orvosi kara szerezte meg. A tíz legjobb közé került még a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, valamint a Debreceni Egyetem bölcsész- és orvosi kara is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szalakóta 2012. november 10. 20:43

Az ELTE hozzáállása: inkább ne végezzen senki se nálunk, de legyen rohadt magas a színvonal.

Információ
X