nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az Educatio kiállítás díjazottjai

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett oktatási seregszemlén felsőoktatási intézmények, tankönyvkiadók, taneszközgyártók, külföldi egyetemek, nyelviskolák és szakképző intézmények mutatkoztak be, a kiállítók megjelenését pedig kilenc kategóriában díjazta az Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség.

Edupress | 2011. január 24.
|  

A kiállítással párhuzamosan zajlott a Fókuszban a közoktatás című szakmai fórum. A kiállítás első napjának délelőttjén már csaknem tízezren érkeztek a szakmai vásárra.

Főként továbbtanulás iránt érdeklődő fiatalok, felsőoktatási hallgatók, pedagógusok és a kapcsolódó üzleti szféra szakemberei látogattak ki az oktatási kiállatásra. A kiállítók igyekeztek kitűnni a tömegből, egyedi, különleges formában mutatkoztak be, a statikus, klasszikus installációs elemek mellett interaktív eszközökkel vadásztak a diákokra. Az Educatio Press több éves hagyomány nyomán ismét díjazta a kiállítókat: az ötletes oktatási üzenetek megvalósítását, a személyre szabott praktikus információk átadásának módját vette górcső alá.

A Leginteraktívabb stand díját a Kecskeméti Főiskola érdemelte ki, amely fizikai kísérletekkel és Lego robotokkal várta az érdeklődőket, ezzel is jól példázva az innovatív és látogatóbarát megjelenést. A Gépipari és Automatizálási Műszaki Kar például bemutatta a főiskola hibrid járművét is, ahol alaposan szemügyre vehették a mérnök pályára készülő diákok. A Legegységesebb arculatért a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet díjazták, amely előtt katonás rendben, honvédelmi öltözetben mutatták be intézményüket a jelenlegi hallgatók. Természetesen az egyetem standján számtalan, a képzésre utaló kiegészítő, mint karabély és géppuska várta a felvételire készülőket.

A Környezettudatos kiállító díját idén a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája nyerte, aki a felsőoktatás zöld nagyköveteként környezetvédelmi programot hirdetett középiskolások részére 10.000 kézfogás néven. A főiskola nyelvtanfolyammal jutalmazta azokat, akik a cél mellé álltak, vagyis egy-egy középiskolára szavaztak, ahova a MÜTF is ellátogat majd környezetvédelmi roadshowján. A nemes kezdeményezést a standon "falevél-ember", öko-teszt és óriás kartonpapírfa - a "Tudás fája" - szimbolizálta, amire már a kiállítás első napján több százan ragasztottak fel papírfaleveleket.
A Leginnovatívabb megjelenésért a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) vehette át az elismerést. Új irányvonala, üzenete a kreatív gondolkodás fejlesztése, ennek megfelelően standjuknál nemcsak az ötletesebbnél ötletesebb ajándékok, mint az intézményt ábrázoló, a gondolkodásra sarkalló rubikkocka, vagy a színes karóra miatt gyűltek a felvételire készülők, de egyedi, interaktív játékuk miatt is. A BKF ugyanis egy úgynevezett gólyatablót - üzenőfalat - állított fel, amire mindenki kitehette a helyben készült fotóját, és üzenhetett a jövőbeni hallgató társainak. A gólyatablót a főiskola a gólyatáborában is kiállítja, így ott újra olvashatók lesznek az üzenetek, de a mától a Facebookon is nyomon követhetők lesznek az arról szóló képek.

A négy fő kategória mellett további öt Kreatív stand díjat is kiosztott a hírügynökség. A Miskolci Egyetem vehette át az egyik elismerést, amit újító, különleges, ötletes, fiatalos kinézetével érdemelt ki. Standjuknál például vegyészként fotózkodhattak a fiatalok, és szomjoltóként csodaszörpöt keverhettek különböző üvegcsékben, kémcsövekben. A nemzetközi tanulási lehetőségeket, a nyelvek és az interkulturalitás fontosságát emelte ki megjelenésében a Zsigmond Király Főiskola, ahol orosz és vietnámi népviseletbe öltözött hallgatók és számos nyelven kiírt üzenetek fogadták az érdeklődőket utalva a főiskola által kínált nyelvi képzésre és külföldi tanulási lehetőségekre.

Ugyancsak kreatív stand díjban részesült az OTP Fáy András Alapítvány www.mileszel.hu standja, amely a pályaorientációs tanácsadást egyedi módon közelítette meg: a standnál nemcsak érzelmi intelligencia tesztet tölthettek ki a fiatalok, de lefényképezkedhettek űrhajósként és rocksztárként is. Rengeteg demonstrációs eszközzel várta a leendő hallgatókat a Szegedi Tudományegyetem több kara is, így az Általános Orvosi Kar standjánál fogat húzhattak, vagy tömhettek a vállalkozó kedvűek, illetve teljes egészségügyi kivizsgálást is kérhettek. Szintén egységes arculattal, de látványos programokkal találkozhattak a Szent István Egyetem óriási standjához érkező diákok. Az egyetem a kreatív jelzőt nemcsak a kézbe fogható szemléltető tárgyakkal, de az erődszerűen felépített bázisukkal is kiérdemelték.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X