nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az angolok ismét leigázzák Indiát

Gandhi hazájában egyre nagyobb a kereslet az angol szerzők könyvei iránt, ez pedig szép keresetet jelent – a könyvkiadóknak.

nyest.hu | 2010. március 9.
|  

Az angolok ismét leigázzák Indiát – no nem katonai invázióval, csak az irodalmukkal. Lassan a volt gyarmat válik ugyanis a világ legnagyobb angolul beszélő országává, ezáltal az angol szerzők műveinek egyik legnagyobb felvevő piacává – írja a londoni könyvvásár hivatalos honlapja.

S hogy mi kell ahhoz, hogy megnövekedjen valahol az olvasási kedv? Természetesen két dolog: idő és pénz. Úgy tűnik, a középosztály felemelkedésével az indiaiaknak most mindkettőből kijut. Főként azoknak a fiatal nőknek a száma gyarapodott, akik anyagilag függetlenek, még nincs családjuk, így a szabadidő eltöltésére kézenfekvő megoldás számukra egy jó könyv elolvasása. Ahogy a Mills & Boon's könyvkiadó képviselője fogalmaz: „A mi célközönségünk az egyedülálló dolgozó nő, akinek van pénz a zsebében, van ideje olvasni, és nincs még kötöttsége, férje, gyereke, akikre figyelnie kéne”.

India gazdasága egyébként 2009-ben a recesszió ellenére is 6,7 százalékkal nőtt. Minden bizonnyal ezért is mondhatja az egyik legpatinásabb angol könyvkiadó, a Penguin képviselője, hogy bár pillanatnyilag az indiai piac 5 millió főt tesz ki, ez a szám a közeljövőben „drasztikusan emelkedni fog”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X