nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az afganisztáni tolmácsok negyede megbukott a nyelvvizsgán

Az amerikai katonaságot tolmácsokkal ellátó cég egyik volt munkatársa állítja, hogy az afganisztáni tolmácsok negyede megbukott a nyelvvizsgán.

nyest.hu | 2010. szeptember 9.
|  

Az amerikai hadseregnek nagy szüksége van tolmácsokra Afganisztánban, ezért is fizetnek egy cégnek 1,4 milliárd dollárt (300 milliárd forint), hogy afganisztáni nyelveket beszélő tolmácsokat biztosítson a hadsereg számára.

Az ohioi Mission Essential Personnel cég egyik volt munkatársa azt állítja, hogy valójából a cég által kiközvetített tolmácsok egy negyede megbukott a nyelvvizsga teszten, de meghamisították az eredményeiket – ezt írja az ABC News riportja.

A cég jelenleg bíróság előtt tagadja ezt az állítást. Legalább egy tolmács beismerte, hogy olyan társai helyett tette le a szóbeli vizsgát telefonon, akik nem tudták volna teljesíteni a tolmácsi elvárásokat. A dari vagy pastu nyelveket beszélő tolmácsok évi 200 ezer dollárt (45 millió forint) is kereshetnek, de így is hiány van belőlük. A téves vagy pontatlan tolmácsolás azonban katonák és civilek életébe is kerülhet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X