nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Veszélyben a tolmácsok: Kanada nem segít

Ígéretek ide vagy oda, Kanada segítségére hónapok óta hiába várnak Afganisztánban: a tálibok fenyegette tolmácsok egyelőre nem menekülhetnek Kanadába.

nyest.hu | 2009. december 16.
|  

Habár már nyolc hónapja, hogy Jason Kenney, Kanada bevándorlásügyi minisztere ígéretet tett: az ország befogadja a tálibok fenyegette afgán tolmácsokat, egyelőre ennek semmi látszatja, számol be a www.embassymag.ca oldal.

Áprilisban elhangzott kijelentésével a miniszter azoknak a kanadai foglalkoztatású tolmácsoknak adhatott reményt, akik zaklatásnak vannak kitéve Afganisztánban: a gyakorlatilag életveszélyben lévő fordítóknak és tolmácsoknak nagy segítséget jelentene, ha Kanadába menekülhetnének a tálibok elől. Ausztrália és az Egyesült Államok már megtette ezt a gesztust, Kanadában azonban még várat magára a szükséges intézkedés.

Habár a nyilatkozatok szerint Kanada és nagykövetsége mindent megtesz, és boldogan segít az ország szolgálatában álló és a diplomácia munkáját segítő afgán fordítóknak és tolmácsoknak, a tapasztalat ettől eltérő képet mutat. Ezidáig ugyanis, derül ki a Citizenship and Immigration Canada (Állampolgárság és Bevándorlás) szervezet szóvivőjének szavaiból, egy afganisztáni tolmácsot sem menekítettek ki a bevándorlási program keretein belül Afganisztánból Kanadába.

Mint Janet Dench, a kanadai Menekültügyi Tanács vezetője elmondta, az a minimum, hogy a Kanadának tett szolgálataikért védelmet kaphassanak a veszélyben élő tolmácsok és fordítók. „Ezek az emberek az életüket adták Kanadának, az a legkevesebb, hogy ezért kifejezzük a hálánkat” – mondta.

Információ
X