nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Arrogáns amerikaiak kíméljenek”

A nem megfelelő nyelvhasználat bizony még egy álláshirdetésben is komoly botrányhoz szolgáltathat alapot. Ez történt a minap Amerikában.

nyest.hu | 2010. február 18.
|  

„Az Exelon olyan munkatársat keres, aki tiszteli és érti a kínai kultúrát. Egy arrogáns amerikai tehát nem teljesítene jól ebben a pozícióban.” Nemrég ezzel a szöveggel jelent meg egy álláshirdetés az Egyesült Államokban. Nem csoda, hogy a felháborodás hatalmas volt.

A hirdetést, amit azóta természetesen eltávolítottak, a Viva USA nevű, informatikai munkaerőt kölcsönző cég tette fel a világhálóra – írja a Fox News. A cég szóvivője elmondta, a hirdetést ezzel a szövegezéssel kapták az Exelontól, és valahogy „átcsusszant” egy kezdő toborzó kezén. „Egyértelműen hibát követtünk el. Igaz, hogy a szöveget így küldték el hozzánk, de nekünk kötelességünk lett volna azt alaposan átnézni, mielőtt feltesszük a hirdetést az internetre” – magyarázkodik az egyik fél.

Pontosan azonban nem lehet tudni, kinek van igaza, hiszen a másik fél is kész a magyarázattal. Az Exelon szóvivője leszögezi: „Cégünk nagy meglepetéssel és csalódottsággal értesült a sértő és helytelen szövegezésű hirdetésről. Ezt a megfogalmazást az Exelon nem hagyta jóvá, és semmi esetre sem tükrözi a cég irányelveit. Az Exelon mélyen elhivatott a sokszínűség és a tolerancia iránt, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a tehetséget magunkhoz vonzzuk, legyen az bármilyen nemzetiségű.”

Címkék: Társadalom, USA, Állás
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X