nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Anonymus a pápa ellen

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport akcióba lépett a pápa mexikói látogatása kapcsán: tönkre tett több olyan mexikói internetes oldalt, amelyet az egyházfő útja miatt hoztak létre a tájékoztatás céljából.

MTI | 2012. március 24.
|  

A mexikói püspöki kar szóvivője mgerősítette pénteken, hogy az ő weboldaluk is elérhetetlenné vált – írja a The Washington Post. A hackerek ezzel párhuzamosan videóüzenetet tettek föl társadalmi honlapokra, azt magyarázva, hogy XVI. Benedek útja pártpolitikai célokat szolgál. Szerintük a Nemzeti Akciópárt támogatottságának növelése a szándék a júliusra kitűzött elnökválasztás előtt. A pápa érkezése pontosan egybeesik a választási kampány kezdetével – emelte ki a csoport nevében beszélő ismeretlen. A konzervatív Akciópárt jelöltje a legtöbb felmérés szerint tíz százalékkal le van maradva a baloldali Intézményes Forradalmi Párt jelöltje mögött.

Az Anonymous szerint az egyházfő látogatására szánt pénzt sokkal jobban is elkölthetnék, hiszen Mexikóban ötvenmillió ember nyomorog. Ebből a pápa azonban semmit sem fog látni, mert úgy szervezik meg az útját, hogy ne találkozhasson a valósággal – mondták.

A hackerek az üzenetbennagy fekete póknak nevezték a katolikus egyházat, amely szerintük számtalan bűnt követett el a történelem során, és kitértek arra, hogy a szervezett bűnözők tűzszünetet hirdettek a pápa tiszteletére.

XVI. Benedek közép-európai idő szerint szombaton 00.30-kor érkezik meg Guanajuato repülőterére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X