nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Betörtek a Vatikán oldalaira

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport szerdán bejelentette, hogy sikerült betörnie a pápai állam hivatalos honlapjára.

MTI | 2012. március 8.
|  

A Vatikán nem cáfolta és nem is erősítette meg a hírt, de a honlapra egész délután nem lehetett belépni.

honlap elleni hackertámadásról az Anonymous hivatalos olasz blogja adott hírt, hangsúlyozva, hogyhézagot sikerült találnia a Vatikán számítógépes biztonsági rendszerében. A délután működésképtelen honlappal kapcsolatban a szentszéki sajtóközpont hangsúlyozta, hogy aprobléma megoldása folyamatban van .A támadást az Anonymous nemzetközi hackerszervezet olaszországi blogja akizárólag haszon hajtotta egyház abszurd és anakronisztikus tanítására való válasznak minősítette.


A hackerekvádirata hangsúlyozta, hogy az egyház páratlan értékű történelmi és irodalmi művek elégetéséért felelős, barbár módon kivégezte ellenfeleit és kritikusait, egyetemesen érvényes téziseket tagadott, ezenkívül beleszól Olaszország politikai és társadalmi életébe, miközben hatalmas vagyona után még adót sem fizet. Az Anonymous blogja hangsúlyozta, hogy a támadás nem a keresztény vallás és a hívők, hanem a római apostoli egyház ellen szólt.

Ez az első alkalom, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszereként ismert vatikáni szerverekbe. Olasz sajtóértesülések szerint az Anonymous egy korábbi, tavaly augusztusi támadását a Vatikán sikerrel elhárította. Az utóbbi években a Vatikánban rendezett technológiai konferenciákra svájci hackereket is meghívtak a biztonsági rendszerek erősítésére.

A Vatikán szerverei a két arkangyal, Gábriel és Mihály nevét viselik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X